CHP Bursa'dan 12 Eylül açıklaması | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 01:29
SON DAKİKA

CHP Bursa’dan 12 Eylül açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, ülkenin bugün içinde bulunduğu sorunların, 12 Eylül cuntasının politikalarının eseri olduğunu söyledi.

reklam
CHP Bursa’dan 12 Eylül açıklaması
Son Güncelleme :

12 Eylül 2019 - 19:10

reklam

Akkuş’un mesajı şöyle:

“12 Eylül askeri darbesinin ardından yaşanan karanlık dönemde çok büyük acılar çekildi. Türkiye’nin bugün yaşadığı sorunların kaynağında, kuşkusuz ki, örgütsüz bir toplum yaratmayı hedefleyen 12 Eylül rejiminin uyguladığı zulüm ve depolitizasyon politikaları bulunuyor. Ceberrut bir yönetime dönüşen AKP kadrolarının iktidara gelmesine yol açan da işte o politikalardır.

Oysa ülkemizi kaostan kurtaracak şey darbeler değil, demokrasi ve hukuktur. Ne 12 Eylül, ne 15 Temmuz ne de 20 Temmuz. Biz Faşizme karşıyız. Askeri ve sivil darbe meraklıları bilsinler ki, demokratik hukuk devleti mücadelemiz asla bitmeyecektir. Ne askeri ne sivil darbe, yaşasın tam demokratik Türkiye!”

12 EYLÜL DÖNEMİNDE NELER YAŞANDI?

Orgeneral Kenan Evren’in yönetiminde 12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen darbe, geride şöyle bir acı tablo bıraktı. Darbe yönetimi döneminde ‘resmi rakamlara’ göre 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmişti. TBMM arşivlerinde bulunan bu verilere darbeyle birlikte kapatılan partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve yine tüm bu kuruluşların gözetime alınan, sorgulanan siyaset yasakları getirilen başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile ilgili rakamlar da eklenince durumun vehameti daha da artıyor.

Evren’in baş mimarı olduğu darbenin geride bıraktığı tablo ‘resmi rakamlara’ göre şöyle:

1980 – 1985 yılları arasında…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam