CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Aydın: Osmangazi'yi yeniden canlandıracağız | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 22:10
SON DAKİKA

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Aydın: Osmangazi’yi yeniden canlandıracağız

Osmangazili muhtarlara seslenen Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, “Osmangazi’yi birlikte yöneteceğiz, huzuru sağlayacağız. Hak ettiğiniz, hayal ettiğiniz Osmangazi’yi hep birlikte yeniden yaratacağız” dedi. 

reklam
CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Aydın: Osmangazi’yi yeniden canlandıracağız
Son Güncelleme :

24 Şubat 2019 - 5:46

reklam

Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Osmangazili muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Muhtarların sorunlarını ve tavsiyelerini tek tek dinleyen Aydın, Osmangazi’yi tüm vatandaşlarla birlikte yöneteceğini, özlenen Osmangazi’yi birlikte yaratacaklarını söyledi.

Bursa’da Osmangazililik kültürünün yapılan yanlışlar ve ilgisizlikten dolayı yok olduğunu söyleyen Aydın, “Osmangazi Bursa’dır, Bursa’da Osmangazi’dir. Osmangazi bir şehirken Berlin, Prag, Paris birer köydü. Bugün hepsi metropol oldu, Osmangazi yeteri kadar değer görmediği için geri plana düştü. Osmangazi’nin üzerinde sadece toz var. Altının üzeri toz olunca değerini kaybetmez, sadece o tozları üzerinden almak gerekir. Elimizde çok büyük bir tarihsel önemi olan Osmangazi gibi bir değer var ancak bu değeri kullanamıyoruz. Ulu Camisi, kapalı çarsısı, kozahanı, kayahanı, tuz pazarı, kale içi, hisarı, tahtakalesi, Tophanesi gibi tarihinden, kültüründen, yaşam tarzından faydalanacağımız bir merkezimiz var. Ancak bugün Osmangazi maalesef herkesin göç ettiği bir hale gelen ve hak ettiği alakayı görememiş bir ilçe konumunda” diye konuştu.

Eskiden Osmangazi’de yaşayıp buradan başka ilçelere göç eden vatandaşların bir pazar sabahı Kozahan’da kahve içmenin keyfini, kapalı çarşıyı unutmuş durumda olduklarına dikkat çeken Erkan Aydın şöyle devam etti:

“Biz de bu değerin tekrardan canlandırılması için çalışacağız. 2018’de Türkiye’ye turizmden 40 milyar dolara yakın para girmiş, Osmangazi’ye giren para 150 milyon TL. 40 milyon turist gelmiş Türkiye’ye Osmangazi’ye sadece 150 bin kişi. Bunlar kabul edilemez. Osmangazi’yi hep birlikte yöneterek hak ettiği değere yeniden ulaşması için çalışacağız.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam