CHP'de erken seçim beklentisi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 00:26
SON DAKİKA

CHP’de erken seçim beklentisi

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’tan siyaset gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmeler geldi. Akkuş, iktidarın gelecek yıl erken seçime gidebileceğini, hatta bir de referandum sandığı kurulabileceğini söyledi.

reklam
CHP’de erken seçim beklentisi
Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 13:25

reklam

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Olay TV’de yayınlanan Her Açıdan programında Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Akkuş’un siyaset gündemine ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL SEÇİM YAPMAK ZORUNDA KALABİLİRLER’

“Mevcut sistem yönetilemediği için bazı sıkıntılar var. Dayatılan KHK, kanun ve kararnameler de ortada. Bu şekilde devletin yönetilemeyeceğini kendileri de gördü. Onun için yüzde 40’ı çıkardılar, sonra vazgeçtiler. Benim beklentim o ki, önümüzdeki yıl seçim yapmak zorunda kalabilirler. Biz de CHP kadroları olarak seçime her an hazırız ve asla kaçmayız, ama bunun kararını CHP değil, Cumhur İttifakı verecek.”

‘REFERANDUM DA GÜNDEME GELEBİLİR’

“Barış Pınarı Harekatı daha devam ediyor. Siyasete getirisi ya da götürüsü henüz belli değil. Bence sistemde geri dönüş için referandum da gündeme gelebilir. Hatta, sistemde geri dönüş referandumu seçimle aynı anda yapılabilir. Bu da daha doğru bir yol olabilir. Konuşulanlardan bildiğim kadarıyla aralık ayında bu yeni partilerin kurulması için hazırlık yapılıyordu. Fakat süreç bir miktar bulanık hale geldi. O nedenle ocak-şubat-mart aylarına kalabilir. Çünkü siyasi atmosfer uygun değil.”

‘MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ’

“Meclis Grubumuz Suriye’ye asker gönderilmesi tezkeresine destek verdi. Şimdi de Suriye’de kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. Emeviye Camii’nde namaz hedefinden bu yana aynı şeyi söylüyoruz. Suriye’nin seçilmiş bir hükümeti var. Onlarla görüşerek diplomatik yolla bu sorun çözülebilirdi. Bu denenmeden harekatın başlaması etik olmadı.”

‘CHP’NİN SİYASET YAPMA BİÇİMİ GÜNCELLENİYOR’

“CHP politikaları değişmiyor, ama siyaset yapma biçimi değiştiği için güncelleniyor. 3 genç geldi. 21 yaşındaydılar ve 3’ü de türbanlıydı. İş bulmaları için sahipleri muhafazakar iki yere gönderdim, ama türbanlı eleman almadıklarını söylediler. Bu hiç doğru değil. Onlar türbanı siyasallaştırmadan, dünya görüşleri gereği takıyorlar.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam