CHP'li Vekilden Kültür Bakanı'na İznik daveti | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 13:12
SON DAKİKA

CHP’li Vekilden Kültür Bakanı’na İznik daveti

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a İznik daveti geldi. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Sadece bir iki gününü İznik’e ayırsın, gezsin, görsün ve de görevini yapsın.” dedi.

reklam
CHP’li Vekilden Kültür Bakanı’na İznik daveti
Son Güncelleme :

31 Ekim 2019 - 17:15

reklam

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, İznik’te yaşanan tarih talanını gündeme getirdi.

Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin açık hava müzelerinden biri olan Bursa’nın İznik ilçesinden maalesef her zaman kötü haberler geliyor; ya sahili katlediliyor, ya tarihî surları tahrip ediliyor, ya iki bin yıllık Dikilitaş gibi eserleri hedef tahtasına dönüştürülüyor. Kültür Bakanına buradan sesleniyorum: Sadece bir iki gününü İznik’e ayırsın, gezsin, görsün ve de görevini yapsın. Düşünün ki iki bin yıllık Roma Dönemi eseri Dikilitaş, silah meraklılarının hedef tahtası hâline getirilmiş, kurşunlanmış, bütün tarihi yok ediliyor. Bakanlık bu tarihî eserleri koruyamayacaksa ne iş yapar?”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam