Dilber Ay hayatını kaybetti | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 15:25
SON DAKİKA

Dilber Ay hayatını kaybetti

Sanatçı Dilber Ay geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Son Güncelleme :

02 Mayıs 2019 - 23:50

reklam
Dilber Ay hayatını kaybetti
reklam

Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı ve sunucu Dilber Ay, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Ay, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Dilber Ay, buradaki müdahaleye rağmen 63 yaşında yaşamını yitirdi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Birim Sorumlusu Dr. Kemal Günaydın, ünlü sanatçının hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 23.00’de yaşamını yitirdiğini açıkladı. Dr. Günaydın, “Hastamız hastanemize 22.05’de geldi. Müdahale ettik ancak yanıt alamadık. Resmi olarak saat 23.00’de hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

DİLBER AY KİMDİR?

1 Ocak 1956’da Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dünyaya geldi.

Kureyşan aşiretine bağlı bir aileden olan Dilber Ay, ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan önce Ankara’ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç etti. Düzce’de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi.

Evlenmeden önce Düzce’ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. 1969’da TRT Radyosu’nun düzenlediği yarışmada Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu.

İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya’da iki kere hapis yattı. 1998 yılında Almanya’da iken İbrahim Karakaş ile evlendi.

“Hacı Ağa”, “Zorunda mıyım?”, “Gelmezsen gelme” gibi eserlerle tanınan sanatçı, “Kadere Mahkumlar” televizyon programıyla geniş kitlelere ulaştı.

Oyunculuk yeteneğine de sahip olan Ay, rol aldığı “Beynelmilel” sinema filmiyle 14. Altın Koza Film Festivali’nde “En iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülüne değer görüldü.

Ay, “Hayat Sana Güzel” ve “Yol Arkadaşım 2” sinema filimlerinde de rol aldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam