Dönüşüm mağdurlarına müjde! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

16 Nisan 2024 - 19:11
SON DAKİKA

Dönüşüm mağdurlarına müjde!

Bursa’da özellikle Nilüfer ilçesinde yer alan ve yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm mağduriyetleri ile ilgili AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç’ten önemli açıklamalar geldi. Ödünç, çalışmalarına başlanan yeni planlama ile problemlerin çözüleceğini söyledi.

reklam
Dönüşüm mağdurlarına müjde!
Son Güncelleme :

18 Kasım 2019 - 17:10

reklam

Yaklaşık 300 sitede başlayan kentsel dönüşüm, gerek yargı yoluyla iptal edilen imar planları gerek ise ekonomik olarak çıkmaza giren müteahhitler nedeniyle sekteye uğramıştı. Geçmişte Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanlığı yapan Ak Parti Bursa Milletrvekili Atilla Ödünç, enBursa.com’a özel yaptığı açıklamada yaklaşık 50 sitede yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için yeni bir çalışma yapılacağını söyledi.

KANUN ÇIKTIĞI GÜNDEN BERİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Bursa’da riskli yapı stoğu ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 5 yıldır ivme kazandığını belirten Ödünç, yaşanan süreci şu sözlerle değerlendirdi:

“Kentsel Dönüşüm Kanunu çıktığı günden itibaren Bursa’da rikli yapı stoğu ve atılması gereken adımlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları yaklaşık 2014-2015 yılından itibaren bir ivme kazandı. Şehrimizde 300’e yakın bir sitede dönüşüm gerçekleştirildi. Bunların neredeyse yüzde 70’i faaliyete geçti, şu an içinde insanlar güvenli bir şekilde oturuyorlar.

SEKTEYE UĞRAYANLAR OLDU

Gerek yargı kararları gerekse yüklenici firmaların yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 50’ye yakın sitede dönüşümün sekteye uğradığını belirten Ödünç, şöyle devam etti:

“Bu süre içerisinde sekteye uğrayanlar da oldu. Yaklaşık 50 site yıkıldı fakat yıkıldıktan sonra davalar neticesinde planlar iptal edildi. Bu yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir devam ediyordu. Biz mağdur olan ailelerle konut sahipleri ile görüştük. Onların konularını biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdık.”

YENİ TALİMAT VERİLDİ. MAĞDURİYETLER ÇÖZÜLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiği konusunda zaman kaybedilmemesi gerektiğini düşündüğünü belriten Ödünç,Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimat verdiğini belirterek ‘mağduriyetler çözülecek’ müjdesini şu sözlerle verdi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanımıza hem Ankara’da hem de Ekim ayı sonunda Bursa’ya yaptıkları ziyarette bu konuyu dile getirdik. Bakanımız acilen çözümlenmesi gerektiği konusunda bizimle hemfikir oldu. Şu an Büyükşehir belediye Başkanımızın talimatları ile birlikte Belediye Meclisi bu konuda çalışacak. Mağdur olan kişilere, evleri yıkılan ve kentsel dönüşüme giren konut sahiplerine yeniden bir planlama gerçekşleşecek ve şehir planlamasına uygun bir biçimde bu problem çözülecek“.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam