Erdoğan Bursa'da açıkladı: Fırat'ın doğusuna gireceğiz | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 05:59
SON DAKİKA

Erdoğan Bursa’da açıkladı: Fırat’ın doğusuna gireceğiz

İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi açılış töreninde konuşanCumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var” dedi.

reklam
Erdoğan Bursa’da açıkladı: Fırat’ın doğusuna gireceğiz
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2019 - 18:16

reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi ortak açılış töreninde konuştu.

‘SENİN AKLIN ERMEZ BAY KEMAL’

“İlk YİD projsini başlattığımızda omayacağını söyleyenler, kendilerince dalga geçeenler oldu. Bunların her zaman işi bu. Kasamdan çıkmadan yapıyorum işte. Senin aklın ermez Bay Kemal. Anlamazsın bu işlerden. Sana SGK’yı verdiler, batırdın hastaneleri yönetemedin. Ah ah, bunun genel müdür olduğu dönemde ölülerimizi rehin aldılar.

Zya Paşa ne diyor; ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Biz eserlerimizle anılacağız.

‘EKONOMİYE KATKISI 3.5 MİLYAR TL’

“Yolu daha güvenli hale getirirken, mesafeyi de kısaltıyoruz. Balıkesir-Çanakkkale-Tekirdağ otoyolunu da bu yolu da birleştireceğiz. Bu bölge ülkemiz milli gelirinin yüzde 64’ünü oluşturyor. Maliyeti ne bunun 11 milyar dolar. Ülke ekonomisine yakıt ve zaman katkısı 3,5 milyar liradır. Bu yol sayesinde turizm, sanayi hızlanacak. Bu otoyolu inşa eden 22 yıl 4 ay süreyle işletecek olan ortak girişim grubunun ödeyeceği tutar 6,3 milyar lira. Bu otoyol Türkiye için her bakımdan kârlı bir projedir. Devletin kasasından bir şey çıkmıyor. Otoyolun Balıkesir tarafındaki açılışını da Binali Yıldırım kardeşimiz yapacak.”

Vatandaşlardan Kurban Bayramı tatilinde trafik kurallarına uymalarını isteyen Erdoğan, şöyle devam etti:

‘ACELE GİDEN ECELE GİDER’

“Bu hafta Kurban Bayramı var. Acele giden ecele gider. Bayramları acıya döndürmeyelim. Yollarda aman ha çok dikkat edin. Gece yolculuğu buna çok dikkat edin. Sizi bekleyenlere kötü haberulaştırmayın. Trafik kazalarının azaltılması için önemli adımlar attık. Trafik kazalarında yüzde 12, yaralanmalı kazalarda yüzde 12 ve ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma yaşandı. “

‘ŞEHİR HASTANESİ 25 YIL İŞLETİLECEK’

“Bugün Bursa’da hizmete açacağımız 1355 yataklı şehir hastanemiz Bursa’nın güzelliğine güzellik katmış. Az önce üstünde dolaştım. Bursa’ya yakışmış.Kendi içinde 6 ihtisas hastanesi ve diğer birimleriyle yüksek standartlara sahip bir şaheser. Bugüne kadar Bursa’ya yaptığımız yatırım tutarı 50 katrilyonun üzerindedir. Ülkemizdeki şehir hastanesi sayısını 10’a yatak sayısını da 13 bin 417’ye çıkarmış olduk. 10 adet hastanenin inşaatı sürüyor. CHP Genel Başkanı’nın şehir hastanemize dil uzattığını görüyorum. Neymiş şehir hastanelerinin maliyetini kimse bilmiyormuş. Kendi cebimizden para vererek bunu yaptırmıyoruz. Gün ay yıl koyuyoruz. Bu kadar gün ay yıl çalıştırmak suretiyle şu şu şu evsafta yapacaksın. Buna YİD denir Bay Kemal. Nasıl bir modelle yapıldığından haber yok. Devlet bütçesinden yapmaya kalksaydık 2-3 tanesini bitiremezdik. Yatırım maliyeti 2 milyar 286 milyon lira. İşletme süresi 25 yıl. 25 yıl işletecekleri ve biz de 25 yıl belli bir bedeli ödeyeceğiz. Devlet bütçesiyle yapılsa tabelada yazardı. Devlet kendisi inşa etmiyor. Böylesine dev projeler için alternatif finansmanlar geliştirmek gerekiyor.”

‘NASIL YAPIYORSUNUZ DİYORLAR’

“İstanbul Havalimanı, dünyanın ilk üçünde. Biz yapmadık. Bu sistemle yaptık. Katıldığımız pek çok uluslararası toplantıda siz bunu nasıl yaptınız, bu hastaneleri nasıl yaptırıyorsunuz? Bunu bize anlatın… Türkiye bunu anlattı anlatıyor. Türkiye en başarılı şekilde uygulayan ülkedir. Ne harcanan değil, bizim buradan aldığımız hizmet için ne ödediğimizdir. Biz bir şey ödemiyoruz. Hastanemizin kapalı alanı 475 bin metrekare, yatırım bedeli 2 milyar 286 milyon lira. İşletme süresi 25 yıl. 25 yıl burayı işletecekler biz de belli bir bedeli alacağız.”

‘ÜLKEMİZİ TÖKEZLETMEK İÇİN ÇALIŞANLAR VAR’

“Ülkemizi tökezletmek, yüz üstü kapaklatmak için çalışanların olduğu dönemden geçiyoruz. Bugün maruz kaldığmıız onca saldırıya rağmen dimdik ayaktaysak bunu 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz. CHP’nin başındaki zat kalkınma planını eleştirmek adına milli gelirin 10 yıldır artmadığını iddia etmiş. Türkiye’nin geliri 236 milyar dolardı bu rakamı 950 milyar dolara kadar çıkardık 2013’te. Bu zat Gezi olaylarında sokakları terörize edenlerin yanındaydı. Bu zat PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle beraber Ankara’dan İstabul’a yol yürüyordu. 15 Temmuz gecesi havalimanında tankların koruması altında Bakırköy Belediyesi’ne gidiyordu. Çukur eylemleri ile saldırıldığında teröristlere barikatları kuran arkadaşlar diye sesleniyordu. Hayatı yalan.Uzunca bir süre tiyatro diyerek darbecileri koruyordu.”

‘FIRAT’IN DOĞUSUNA GİRECEĞİZ’

“Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri engellemek için harekete geçtiğimizde Afrin’e grimeyin diyerek gözdağı verme peşindeydi. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz ber yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var.”

‘FAİZ DAHA DA İNECEK’

“Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek. Yatırımcı kardeşlerime sesleniyorum; artık mevcut yatırımlarınızı genişletin. İstihdamı da artırın. Döviz kuru artık belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor. Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır. Önümüzdeki 1 yılı kazasız belasız geride bıraktığımızda yeni bir şahlanış dönemine gireceğiz.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam