Erdoğan'dan Bursa'ya teşekkür! Gönül daha çok isterdi… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 00:53
SON DAKİKA

Erdoğan’dan Bursa’ya teşekkür! Gönül daha çok isterdi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesinin açılış töreninde konuştu. Törende Bursa’ya ilişkin mesajlar veren yerel seçim sonuçları için teşekkür etti, ancak “Bizim gönlümüz Bursa’da çok daha yüksek oy oranlarıyla belediyeyi yönetmektir” dedi. Bursa’daki yol inşaatlarının 2 yıl içinde biteceğini söyleyen Erdoğan’ın gündeminde hızlı tren projesi de vardı.

reklam
Erdoğan’dan Bursa’ya teşekkür! Gönül daha çok isterdi…
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2019 - 18:23

reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve Şehir Hastanesi’nin açılış töreni için Bursa’da yapılan törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’ya ilişkin mesajları şöyleydi:

‘GÖNÜL DAHA YÜKSEK OY İSTERDİ’

“Bursa’yı özlemişiz. Maşallah gördüğüm kadarıyla Bursa da bizi özlemiş. 31 Mart seçimlerinde yüzde 49.6 oranıyla Cumhur İttifakı adayı kardeşimizi Alinur Aktaş kardeşimizi göreve getirdiğiniz için teşekkür ederiz. 2014’ten daha yüksek. Ama bizim gönlümüz Bursa’da çok daha yüksek oy oranlarıyla belediyeyi yönetmektir. Bugün öyle bir tarih yazıyoruz ki İstanbul’u İzmir’e farklı bir yolla bağlıyoruz. Şehir Hastanesini de Bursa’ya kazandırıyoruz.

‘BURSA’DAKİ KARAYOLU İNŞAATLARI 2 YILDA BİTECEK’

“Her vilayette olduğu gibi Bursa’da da ulaştırma yatırımlarını sürdürüyoruz. Toplamda maliyeti 1,5 milyar lira olan 18 karayolunun yapımı devam ediyor. 2 yıla kadar bitiyoruz. Çünkü Bursa’ya bu yakışır.”

‘BURSA’YA HIZLI TREN BİRAZ GECİKTİ’

“Bursa Bilecik hızlı treninin çeşitli aksaklıklar nedeniyle biraz geciktiğini biliyorum. İnşallah sıkıntıları çözüp Ankara Bursa, Bursa İstanbul arasını 2 saate düşürecek bu hattı sizlere sunacağız.”

‘ŞEHİR HASTANESİ 25 YIL İŞLETİLECEK’

“Bugün Bursa’da hizmete açacağımız 1355 yataklı şehir hastanemiz Bursa’nın güzelliğine güzellik katmış. Az önce üstünde dolaştım. Bursa’ya yakışmış.Kendi içinde 6 ihtisas hastanesi ve diğer birimleriyle yüksek standartlara sahip bir şaheser. Bugüne kadar Bursa’ya yaptığımız yatırım tutarı 50 katrilyonun üzerindedir. Ülkemizdeki şehir hastanesi sayısını 10’a yatak sayısını da 13 bin 417’ye çıkarmış olduk. 10 adet hastanenin inşaatı sürüyor. CHP Genel Başkanı’nın şehir hastanemize dil uzattığını görüyorum. Neymiş şehir hastanelerinin maliyetini kimse bilmiyormuş. Kendi cebimizden para vererek bunu yaptırmıyoruz. Gün ay yıl koyuyoruz. Bu kadar gün ay yıl çalıştırmak suretiyle şu şu şu evsafta yapacaksın. Buna YİD denir Bay Kemal. Nasıl bir modelle yapıldığından haber yok. Devlet bütçesinden yapmaya kalksaydık 2-3 tanesini bitiremezdik. Yatırım maliyeti 2 milyar 286 milyon lira. İşletme süresi 25 yıl. 25 yıl işletecekleri ve biz de 25 yıl belli bir bedeli ödeyeceğiz. Devlet bütçesiyle yapılsa tabelada yazardı. Devlet kendisi inşa etmiyor. Böylesine dev projeler için alternatif finansmanlar geliştirmek gerekiyor.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam