Faruk Çelik: AK PARTİ makama güç verenlerin partisidir | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 17:10
SON DAKİKA

Faruk Çelik: AK PARTİ makama güç verenlerin partisidir

Bursa siyasetinin önde gelen isimlerinden eski bakan Faruk Çelik, OLAY TV’de yayınlanan Her Açıdan programında Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

reklam
Faruk Çelik: AK PARTİ makama güç verenlerin partisidir
Son Güncelleme :

27 Eylül 2019 - 21:10

reklam

Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve son olarak da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerinde bulunan Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘5.8’LİK DEPREM BÜYÜK BİR İKAZ’

“1999’da Yalova’da, Kocaeli’de, Sakarya’da acı manzaralara birebir şahit oldum. Birey olarak, aile olarak, toplum olarak ve sorumlu kişilerde hassasiyet olması gereken bir durum. 99 sonrası yapılan binaların bize acılar yaşatmayacağı kanaatindeyim. Ancak 99 öncesi yapılan binaların sıkıntılı olduğunu söylemek mümkün. Gerek vatandaşların gerek yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Depremin tarihi bilinmiyor, her an olacakmış gibi hazırlıklı olmak gerekiyor. Türkiye’nin bu alanda bir saat bile kaybetmemesi gerekiyor. 5.8’lik deprem büyük bir ikaz.”

‘CUMHURBAŞKANI’NIN BM KONUŞMASI EZBER BOZDU’

“Cumhurbaşkanımızın BM’deki konuşması, tarihi, ezber bozan bir konuşma oldu. Bu çok önemli ve bu konuşma kayıtlara geçti. Dünyada umudu olup sözü olmayan milyonlarca insan var. Hayalleri var, ama gerçekleştirecek gücü yok. Onurlu insanların sesini yükseltebileceği platformlar yok. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuşması milyarlara tercüman olacak bir konuşma. ‘Dünya 5’ten büyük’ sözü kayıtlarda. Bu gerçeği tüm dünya iyice görmeye başladı. Bu 5 birilerinin acıları üstüne geleceğini inşa ediyor, gençler bunun farkında.”

‘CUMHURBAŞKANI’NIN KONUŞMASI REHBER NİTELİĞİNDE’

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın İsrail haritasıyla ilgili sunumu çok önemliydi. 1945’ten bu yana büyüyen bir İsrail… İsrail, ben toprak genişletme çalışmamı sürdüreceğim, derse, Hindistan Keşmir’i, Rusya Kırım’ı ilhak ederse, bu olumsuzluklara, bu haksızlıklara nasıl müdahale edilecek. Sayın Cumhurbaşkanının konuşması bu anlamda rehber niteliğinde.”

‘TÜRKİYE MÜSTEMLEKE DEĞİL’

“Türkiye’nin IMF ile 60’lı yıllarda başlayan ilişkisi AK PARTİ hükümetleriyle sona erdi. Ancak uluslar arası bir kuruluş, ilişkiler devam ediyor. Muhalefetin IMF heyetiyle görüşmesinde bir mahsur yok. Gizli değil, bir gizemli havaya sokuldu. Bir yer belirlenir, basına haber verilir. Bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Ekonomide yaşanan bazı sorunlar var. Tayyip Erdoğan gitsin kampanyası yürütülen bir süreç var. Şüphe uyandıracak bir görüşme, IMF ile ne konuştun sorusunu gündeme getiriyor. Türkiye şikayet mi ettin? Görüntü şık değildir. Yoksa gelen heyetle görüşmede bir sıkıntı yok. 2003’e kadar IMF ile çalıştık. Türkiye müstemleke değil. O görüşmelerde benim bakan olarak gördüğüm Türkiye böyle bir borca mahkum olmamalı, kendi sorunlarını kendi çözmeli. Emir ihtiva eden borçlar alınması son derece tehlikeli. AK PARTİ bu anlamda sağlıklı bir yapı oluşturdu.”

‘AK PARTİ MAKAMDAN GÜÇ ALAN DEĞİL, MAKAMA GÜÇ VERENLERİN PARTİSİ’

AK PARTİ, 18 yılda çok büyük başarılara imza attı. Yerel seçimlerde bazı kayıplar yaşandı. Demokrasi bu. Seçime gideceksiniz, milletin terazisine çıkacaksınız. Olaya bu yönüyle bakmak gerekiyor. Millet bazı yerlerde kırmızı kart gösterdi. Yerel seçim sürecinden ders çıkarıyorsak bence bir problem yok. Siyasi partilerin hayatında inişli çıkışlı süreçler olur. Aslolan varsa yanlışlarda ısrar etmemektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da ders alındığını ve gereken adımların atılacağını söyledi. Toplum da bunu bekliyor. Kabine revizyonu deniyor, parti teşkilatları deniyor. Kamuoyuna dönük söyleminden eylemine kadar bir çok önlem gündeme gelebilir. AK PARTİ makamdan güç alanların değil, makama güç verenlerin partisi. Burada eksik varsa gidermek gerekiyor. Makama güç verecek kişilerin, parti içinden dışından hiç fark etmez, bunların söz sahibi olması gerekir. Bunları bu dönem içerisinde değerlendireceğiz.”

‘TECRÜBEYLE DİNAMİZMİN BİRLEŞMESİ GEREKİYOR’

“‘Pergelin bir ucu Ankara’da diğer ucu tüm dünyada der’ Sayın Cumhurbaşkanımız. Gençleşme sürecine girildi, ama net ve açık olarak gördük ki tecrübeyle dinamizm birleşmeden, hafıza olmadan, kısa yoldan hedefe ulaşamıyorsunuz. Siyasetçi yaşama zevkiyle değil, yaşatma aşkıyla donanmalı. Bu aşkla siyaset yapmalı. Bu anlamda genel itibariyle bir deformasyon var. Siyasetin toplumun zorluklarını ortadan kaldırma hedefiyle yapılmalı. Gençlerin yaşama değil, yaşatma aşkıyla siyaset yapması gerekiyor. Yetenekli ama değerleri içselleştirmemiş olanlar var. Yetenek hangi zemini yeşertecek? Günümüz dünyasında buna dikkat etmek gerek. Sonuçta AK PARTİ gereken dersleri çıkardığında geleceğin inşasında katkı koyacak çok önemli bir kurum olacaktır. Yalnızca partimiz için değil, tüm siyasi partiler için geçerli bunlar. Bu temel ilkeler gözetilmezse kaybeden ülke olur. Dolayısıyla yol haritalarının sağlıklı olması gerekiyor.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam