Harmancık'ın sancağı emin ellerde | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 08:41
SON DAKİKA

Harmancık’ın sancağı emin ellerde

Bursa’da yaklaşık 30 yıl önce Harmancık Merkez Camii’nin deposunda bulunan tarihi sancak, yeniden koruma altında. Harmancık Kaymakamı Yasin Şahin, gerekli korumanın yapılmasını sağlayarak, sancağı makam odasına astı.

reklam
Harmancık’ın sancağı emin ellerde
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2019 - 13:10

reklam

Harmancık’taki sancağın hikayesini Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, okurlarına aktardı:

‘RESTORASYONUN MÜMKÜN OLMADIĞI SÖYLENMİŞTİ’

“Sancak… Osmanlı ordusuna yaptığı hizmetler nedeniyle İkinci Abdülhamit tarafından Harmancık Ayanı Karaveyis Oğulları’na gönderildi.

Aradan yıllar geçtikten sonra, unutulan bu sancak 1990 yılında Harmancık Merkez Camii onarımı sırasında depodan çıktı. Dönemin Harmancık Kaymakamı da bu tarihi sancağı Kaymakamlığa getirip duvara astı.

Birkaç yıl önce de, eskidiği görülünce onarımı için Valilik kanalıyla girişimde bulunulan sancak için İl Kültür Müdürlüğü’nden heyet Harmancık’a geldi.

Fakat…

İnceleme sonucu “dağılmaya yüz tuttuğu için restorasyonun mümkün olmadığı” söylenince yerinden kaldırıldı.

İşte…

Harmancık’ın gururu olan bu sancağın varlığını öğrenen genç Kaymakam Yasin Şahin hemen harekete geçti ve gerekli korumanın yapılmasını sağladı.

Sonra da…

Kaymakamlık makamında olması gereken yere astı, Harmancık da gururu sancağa yeniden kavuştu.”

II. ABDÜLHAMİD GÖNDERDİ

Harmancık Kaymakamlığının resmi Facebook hesabından yapılan paylaşımda ise şöyle denildi:

“Sultan II. Abdülhamid Han, Paşabey’i çağırarak ‘Orduya ne kadar yardım yapacaksın’ diye sormuş. Paşabey de yüksek bir meblağ oranında buğday yardımı yapacağını söylemiş ve bu yardımı yapmıştır. Bunun üzerine II. Abdülhamid, Harmancık’a bir sancak göndermiştir. Bu sancağı Harmancık’a Gedikoğlu Hüseyin Ağa getirmiştir.” ifadeleriyle Ömer Faruk Dinçel’in Harmancık Tarihi kitabında yerini bulan ve günyüzüne çıkarılan sancak Kaymakamımız Sn. Yasin ŞAHİN tarafından muhafaza altına alınarak Kaymakamlık Makamı’na asılmıştır.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam