'Hiçbir maden, doğadan ve insan hayatından daha değerli değildir!' | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 11:39
SON DAKİKA

‘Hiçbir maden, doğadan ve insan hayatından daha değerli değildir!’

Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından doğa katliamının yapıldığı Çanakkale’de çevre gönüllüleri ve yöre halkı tarafından sürdürülen “Su ve Vicdan Nöbeti”ne ilişkin TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

reklam
‘Hiçbir maden, doğadan ve insan hayatından daha değerli değildir!’
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2019 - 19:25

reklam

Açıklamayı TMMOB Bursa İKK Sekreteri Ferudun Tetik yaptı. “Çanakkale’de doğaya ve su havzalarına sahip çıkmak için sürdürülen “Su ve Vicdan Nöbeti”ni selamlıyoruz” diyen Tetik açıklamaya şöyle devam etti:

“Kaz dağlarının da içerisinde yer aldığı ekosistemin parçası olan Kirazlı Balaban Tepesinde bulunan altın madeni tüm bölge için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından işletilen maden havzası için ÇED raporunda öngörülenden çok daha fazla ağaç kesilmiş ve geniş bir orman arazisi ortadan kaldırılmıştır.

Madenden çıkartılan altının ayrıştırılmasında kullanılacak siyanür bölgenin doğası, canlı varlığı ve su kaynakları açısından risk durumundadır. Madenin bulunduğu tepe, Çanakkale’nin tek su kaynağı durumundaki Atikhisar Barajı havzasında yer almaktadır. Bu baraja herhangi biçimde siyanür bulaşması, insan sağlığı açısından öngörülemez sonuçlar doğurabilir.

Önceki yıllarda, yoğun yağmurlar nedeniyle farklı madenlere ait siyanür havuzlarında yaşanan çökme ve taşkınların yarattığı çevre felaketleri hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Hiçbir maden, doğadan ve insan hayatından daha değerli değildir.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu olarak, yöre halkı ve çevre örgütlerinin birlikte yürüttüğü “Su ve Vicdan Nöbeti”nin yanındayız. Doğamızın katledilmesine, madenlerimizin yağmalanmasına, doğal hayatın ve insan yaşamının hiçe sayılmasına asla izin vermeyeceğiz.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam