İnşaat Mühendislerinden 'Bursa hızlı tren' raporu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 10:20
SON DAKİKA

İnşaat Mühendislerinden ‘Bursa hızlı tren’ raporu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, son olarak 2023 tarihi telaffuz edilen Bursa hızlı tren projesindeki gelişmelere ilişkin bir rapor hazırladı. Bursa’nın Ankara’dan yeterli desteği alamadığı belirtilen raporda, demiryolu hattının Gemlik Limanına bağlanmasının Bursa’nın hakkı olduğu kaydedildi.

reklam
İnşaat Mühendislerinden ‘Bursa hızlı tren’ raporu
Son Güncelleme :

22 Ekim 2019 - 14:10

reklam

İMO Bursa Şubesi Ulaşım Komisyonu Bursa hızlı tren projesine ilişkin bir rapor hazırladı. Raporun ayrıntıları Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın köşesinde yer aldı.

Rapordan öne çıkan bölümle şöyle:

‘BURSA KENDİ GÖBEĞİNİ KESİYOR’

“Hızlı trenin de kentimiz için önemini birçok kez belirttik. Fakat geçtiğimiz günlerde kentimizden geçmesi planlanan Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli olan Bursa-Bilecik (Osmaneli) Hızlı Demiryolu Projesi’nin, maliyet gerekçesi ile Yüksek Standartlı Demiryolu olarak değiştirilmesi hayal kırıklığına uğrattı. Bursa stadyumdan, metroya kadar her alanda ‘kendi göbeğini kendisi kesmekte’. Ürettiği katma değere karşın Ankara’nın desteğini yeterli derecede alamayan bir kent.”

‘HATTIN GEMLİK’E BAĞLANMASI BURSA’NIN HAKKI’

“Mühendislikte keşke kelimesi pek sevilmez ama İMO Bursa Şubesi’nin geçmişten beri savunduğu gibi ‘Hızlı trenle keşke Osmangazi Köprüsü’nden bağlantı ile İstanbul’a ulaşsaydı.’ Bunu sağlamak mümkün olamamışken bir de hızlı tren olarak düşünülen sistemin yüksek standartlı demiryolu olarak revize edildiğini öğrendik. Buna gerekçe olarak topoğrafyanın zorluğu ve maliyet gösteriliyor. Bursa’nın geciken demiryolu bağlantısının hızlı tren standartlarında ve proje başı olan Bandırma’ya da daha kısa hat olan Gemlik Limanı’na (deniz bağlantısı) bağlanması Bursa’mızın hakkı. Bu sayede Bursa dışında Eskişehir ilimizde demiryolu hattı ile en kısa mesafeden denize ulaşmış olacak. Umarım TCDD bu önerimizi dikkate alır ve kısa zamanda hem yük hem de yolcu olarak kendini amorti etme şansı olan Bursa hattını hızlı tren statüsünde kısa zamanda tamamlar.”

‘KENT SON BİLETİNİ KAYBETMEMELİ’

“İMO Bursa Şubesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hiçbir hizmet yarım kalmayacak, hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak’ sözünden yola çıkarak, Bursa için başlanan projelerinde söz verildiği şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Hem siyasilerimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın kentin son biletini kaybetmemesi için harekete geçmesini diliyoruz.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam