İsmail Kemankaş, yazılarıyla enBursa.com'da | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Mart 2024 - 07:59
SON DAKİKA

İsmail Kemankaş, yazılarıyla enBursa.com’da

Gazeteci-Yazar-Spor Adamı, dünden bugüne Bursa’nın belleği İsmail Kemankaş, yazılarıyla enBursa.com’da…

reklam
İsmail Kemankaş, yazılarıyla enBursa.com’da
Son Güncelleme :

13 Kasım 2019 - 20:10

reklam

Bursa basınında internet gazeteciliğine yeni bir soluk getiren enBursa.com, geleceğe doğru sağlam adımlar atıyor.

Dinamizm ve deneyimi, dijital mecrada buluşturan enBursa.com, güçlü kadrosuna Bursa’nın belleği İsmail Kemankaş’ı da ekledi.

Gazeteci-Yazar ve Spor Adamı İsmail Kemankaş, 16 Kasım 2019 Cumartesi gününden itibaren yazılarına başlıyor.

İSMAİL KEMANKAŞ KİMDİR?

Gazeteci, Yazar ve Spor Adamı İsmail Kemankaş 10 Ocak 1955 Bursa doğumlu… Bursa Erkek Lisesi’nden 1972’de mezun oldu. 1973 yılında girdiği Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin Vergi Muhasebe Uzmanlığı bölümünü 1979 yılında bitirdi.

1984-89 yılları arasında Hakimiyet Gazetesi’nde spor yorumları yazdı. 1989 yılında Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürlüğü görevine getirildi.

1990-93 ve 1994-2008 yılları arasında iki kez OLAY Medya’da görev yaptı.

Kısa bir süre Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde güncel yazılar yazdı. LINE TV’de bazı spor programlarına imza attı.

2011 Mayıs ayından itibaren yeniden OLAY TV’de görev aldı.

OLAY bünyesinde, spor yazarlığı, TV Spor Müdürlüğü, 3 yıl güncel yazarlık ve TV program yapımcılığı görevlerinde bulundu.

Tozlu Raflar ve Konuşan Belgeler kuşaklarında yaklaşık 40 kadar belgesele imza attı.

Kitapları: Bursaspor Sen Çok Yaşa, Dünden Bugüne Bursaspor, Yeşil Beyaz Devrim, Bursa’da Futbol Zamanı, Osmanlı’dan Günümüze Bursa’da Spor, Gazi’nin Stadyumu: Bursa’da Futbolun Doğuşu ve Yayılış Öyküsü: 1912-2018.

Bursa Defteri, Bursa Araştırmaları Vakfı Dergisi Yayın Kurulu üyesi… Sürekli sarı basın kartı sahibi… 10 yıl futbol antrenörlüğü yaptı ve A diplomasına sahip.

Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği kurucu üyesi, ASGD’nin Bursa Şubesi ve ASGD Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Bursaspor, Şükraniyespor, Çamlık Sitesi Dayanışma Derneği üyesi ve kurucu başkanı, TÜFAD, TÜRFAD Bursa şubeleri üyesi…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam