İYİ Parti'li Tatlıoğlu'ndan EYT ve bütçe eleştirisi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 21:14
SON DAKİKA

İYİ Parti’li Tatlıoğlu’ndan EYT ve bütçe eleştirisi

İYİ Parti Bursa Milletvekil Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu, enbursa.com’a birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

reklam
İYİ Parti’li Tatlıoğlu’ndan EYT ve bütçe eleştirisi
Son Güncelleme :

15 Aralık 2019 - 14:10

reklam

İYİ Parti Niliüfer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mahalle Başkanlarımızın Tanıtımı ve Toplu Üye Katılım Töreni’ programına katılan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu, enbursa.com’a gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gündemin en önemli konu başlıklarından olan EYT konusuna değinen Tatlıoğlu, “Devletle sözleşme yapmış vatandaşımızın yarı yolda bırakılmaması gerekiyor. Bu insanlarımız, sözleşmelerine uygun bir şekilde yol yürümek istiyor. O nedenle dönüp EYT’lilerle bir şekilde mutakabat sağlamanın yoluna bakmak lazım. Kendi imkanlarımız çerçevesinde bu kitlenin mağduruyetini giderici bir çözüm mutlaka bulunur. Böyle bir çözüm de vardır. Onun üzerine görüşmek lazım. Toplumda devletin güvenini sarsacak bir davranış içerisinde bulunmak devletin varlığına bile aykırıdır. Temel mesele budur. Para meselesi sonra o da çözülür. Para meselesi çok büyük bir problem değil. Kaynak bir problem değil” ifadelerini kullandı.

BU BÜTÇE BİZİ DAHA İYİYE TAŞIMAZ!

TBMM’de görüşmeleri devam eden bütçe hakkında eleştirilerde bulunan Prof.Dr. Tatlıoğlu, “Türkiye büyük bir borç yükü ile beraber devamını sağlıyor. Üzülerek söylüyorum ki bu bütçenin vizyonu, misyonu yok. Bunu mecliste de söyledim. Bu bütçe bize ‘sizi daha iyi yerlere taşırım’ demiyor. Bunu AKP’li arkadaşlar da ifade edemiyor. Dolayısıyla biraz sorunları öteleme bütçesi ama Türkiye’nin, Türkiye’yi daha iyi bir yerlere götürme gücü var. Esas bu gücü kullanmak lazım. O nedenle inşallah Türkiye bu gücü kullanacak bütçeler yakında yapacaktır” dedi.

BURSA’YA İKİNCİ SINIF MUAMELESİ YAPILIYOR

Bursa’nın yıllardır beklediği hızlı tren konusuna da değinen Tatlıoğlu, “Bir arkadaş ‘hızlı trene bakarken yük treniyle karşılaştım’ diyordu.Maalesef bu projeyle Bursa’ya ikinci sınıf muamelesi yapılıyor. Çok üzülüyorum Bursa bir çok açıdan sahipsiz bir görünümde.Türkiye’de 5 milyar doların üzerinde dış fazla veren bir Bursa’nın ülke içinde de kolay ulaşılabilen bir şehir olması lazım. Bursa’nın temel sorunu zaten ulaşım. Sadece şehir içi değil, Türkiye içinde de ulaşım. Şimdi bir düşünün Sivaslı bir hemşerimiz Sivas’tan binecek Eskişehir’e kadar gelecek oradan da başka bir otobüse binip Bursa’ya gelecek. Bu doğru değil. Bu kaynak meselesi değil. Bursa’daki siyasal ağırlık Bursa’yı hak ettiği yere çıkaramadı. Bu şehrin yönetimiyle alakalı vizyon yetersizliği. O nedenle bunu biz düzelteceğiz. Bursa yüksek hızlı trenle mutlaka buluşacak. Biraz gecikecek ama buluşacak” değerlendirmesinde bulundu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam