İYİ PARTİ'li Tatlıoğlu'ndan ittifak açıklaması | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 23:42
SON DAKİKA

İYİ PARTİ’li Tatlıoğlu’ndan ittifak açıklaması

İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Cumhur İttifakı’na toplumsal desteğin azaldığını belirterek, “Yeni bir ittifak oluşturma görüşmemiz asla olmadı, olması da mümkün değil” dedi. Tatlıoğlu, “İstanbul seçimi kimlerin kimlerle ittifak yaptığını ve menfaat kovaladığını gösterdi” diye konuştu.

reklam
İYİ PARTİ’li Tatlıoğlu’ndan ittifak açıklaması
Son Güncelleme :

04 Ekim 2019 - 13:12

reklam

İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıklamalarda bulundu.

Tatlıoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

‘HDP’NİN İTTİFAKA KATILMASINI KABUL ETMEDİK’

“Biz 24 Haziran 2018 seçimleri için CHP ile ittifak yaptık. O ittifakta Demokrat Parti ve Saadet Partisi de vardı. O gün söylenen, HDP’nin de bu ittifakta olmasıydı. Biz bunu kabul etmedik. Amaç, demokrasi ve hukuk temelinde, asgari müştereği olan bir yapının başarılı olmasını sağlamaktı. Başarılı da olduğunu düşünüyorum. Bizim yeni bir Türkiye iddiamız var. Türkiye’yi 21. yüzyılın büyük ülkesi yapma sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz ve yönetmek istiyoruz.”

‘YENİ BİR İTTİFAK GÖRÜŞMESİ YOK’

“AK Parti ve MHP’de, yani Cumhur İttifakı’nda toplumsal desteğin azalması, ki araştırmalar bunu gösteriyor, siyaseti yeni manipülasyonlara açık hale getiriyor. Bizim Cumhur İttifakı ya da yeni bir ittifak oluşturma görüşmemiz asla olmadı, olması da mümkün değil. Kendi yolumuzu bilen siyasi partiyiz.”

‘HDP GİBİ BİR PARTİYE DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN KARŞIYIZ’

“Biz, HDP gibi bir siyasi partiye sadece Türkiye’de değil, dünyanın neresinde olursa olsun karşıyız. Herhangi bir terör örgütüyle arasına mesafe koyamayan, koyduğunu açıklayamayan bir parti demokratik siyasette sıkıntıdır. Suriye’de de olsa, İspanya ya da Almanya’da da olsa HDP gibi bir partiye karşıyız.”

‘İSTANBUL SEÇİMİ KİMİN KİMİNLE İTTİFAK YAPTIĞINI GÖSTERDİ’

“Geçmişteki çözüm sürecinde AK Parti’nin, zaman zaman CHP’nin HDP ile yaklaşımları tamamen bizim dışımızdaki unsurlar. Üstelik İstanbul seçimi kimlerin kimlerle ittifak yaptığını ve menfaat kovaladığını gösterdi.”

‘İYİ PARTİ’NİN SİYASETE KATKISI’

“Bütün olumsuzluklar, alan daralması, ambargoya rağmen siyaset adına bir şey konuşulabiliyorsa, 31 Mart’ta Millet İttifakı adına büyük şehirlerde mesafe alındıysa Sayın Akşener ve İYİ Parti’nin siyasete katkısıdır. Eski siyasetçilerin bugünlere kadar bekleyip şimdilerdeki parti kurma girişimleri bile Sayın Akşener’in siyasete açtığı yol, yaptığı katkıdır.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam