İznik çinisinin geleceği masaya yatırıldı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 15:54
SON DAKİKA

İznik çinisinin geleceği masaya yatırıldı

UNESCO Dünya Miras Adaylığı süresince önemli etkinliklere adım atan İznik Belediyesi, İznik’in göz bebeği olan Çini ve Seramik ile ilgili 9-11 Nisan 2020’de geniş katılımlı sempozyum düzenleyecek. Sempozyum öncesi lansman toplantısı bugün gerçekleştirildi. Katılımcılar ise oldukça önemliydi.

reklam
İznik çinisinin geleceği masaya yatırıldı
Son Güncelleme :

04 Aralık 2019 - 15:30

reklam

İznik Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde 10.30’da başlayan lansman toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Prof. Dr. Ara Altun, Prof. Dr. Rüçhan Arık, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Gönül Öney ve Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu’da katıldı.
İznik’ten birçok çini ve seramik sanatçısı ile birçok üniversiteden bilim sanat uzmanı öğretim elemanının da katıldığı sempozyumda İznik Çini ve Seramik Sanatı’nda gelenekselin ve yerelin değerlerini modern ve evrenselin beklentilerine dönüştürme arayışları konuları tartışıldı.

FESTİVALİN ÖNCEDEN AMACI YOKTU

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “İlçemizde sosya kültürel sportif anlamda farklı çalışmalar yaparak şehrimizi sürdürebilir bir şekilde daha güzel noktalara taşımak için belli bir hedeflerimiz vardı. O yüzden farklı başlamak istedik. İznik’te çini festivalinin hiçbir amacı ve hedefi olmadığını tespit ettik. Yol arkadaşlarımız ve saygıdeğer hocalarımızla daha kalıcı olması için ilk önce bu işin özüne inmek için çalışma başlattık. Bu çalışma çok güzel destek buldu. İnanıyorum ki hem iznik’in hem iznik çiniciliğinde ki bu sorunlar bu sempozyumdan sonra açığa kavuşacaktır. Biz İznik Belediyesi olarak destek vermeye hazırız. İznik çinisi hak ettiği yerde olacaktır. Bu arada Uludağ Üniversitesi rektörümüz ile görüştük. İznik Meslek Yüksel Okuluna ki eksiklikleri ilettik. ve en önemlisi de yurt’a ihtiyaç olduğunu söyledik ve kendisi bize yardım edeceğinin sözünü verdi” diye konuştu .

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam