Kılıçdaroğlu'nun Bursa açıklaması geniş yankı buldu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 22:23
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu’nun Bursa açıklaması geniş yankı buldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bursa’yı alamamamızın nedeni bizim kabahatimiz. Orayı iyi yönetemedik. Sorun vardı” şeklindeki açıklaması Bursa’da geniş yankı buldu. Ancak Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları Bursa’da CHP’den çok AK PARTİ cephesinde karşılık buldu.

reklam
Kılıçdaroğlu’nun Bursa açıklaması geniş yankı buldu
Son Güncelleme :

04 Eylül 2019 - 13:10

reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında Bursa’ya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, Bursa’yla ilgili olarak şunları söyledi:

‘BURSA’YI İYİ YÖNETEMEDİK’

“Yanıldığım ve üzüldüğüm bir yer o da Bursa. Bursa’yı alabilirdik. Az bir puanla kaybettik. Oylarımızı bir hayli yükselttik. Bursa’yı alamamamızın nedeni bizim kabahatimiz, Bursalıların değil. Biz orayı iyi yönetemedik, iyi yönetemedik. Bakın bunu da rahatlıkla söylüyorum. (Hangi açıdan iyi yönetemediniz? Yanlış aday mı?) Adayımız doğruydu, adayımızda en ufak bir tereddütüm yoktu. Ama biz orayı iyi yönetemedik. Alınması gereken ki… (Örgüt mü iyi çalımadı? Örgütte mi sorun vardı?) Sorun vardı, yani evet sorun vardı. Dolayısıyla biz orayı alabilirdik. İstanbul’dan çok daha rahat alabilirdik ve daha büyük bir farkla da alabilirdik. Ama olmadı.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından gözler bir kez daha CHP Bursa örgütü ve CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e çevrildi.

‘TARTIŞMAYA AÇMAK DOĞRU DEĞİL’

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, enbursa.com’un soruları üzerine, “Genel Başkanımızın sözlerini tartışmaya açmak doğru değil” demekle yetindi.

‘GENEL BAŞKAN KONUYA VAKIF’

Mustafa Bozbey ise “Genel Başkanımız lider özelliğini bir kez daha ortaya koydu. Bursa ile ilgili sözleri üzerine bir şey söylemek istemiyorum. Genel Başkanımız konuya vakıf” dedi.

CHP’liler daha fazla yorum yapmak istemezken, Kılıçdaroğlu’nun sözleri AK PARTİ Bursa cephesinde de geniş yankı buldu.

‘AKTAŞ SAYAN’IN MESAJINI RETWEETLEDİ’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisi bir yorum yapmadı, ancak Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın “@Kilicdarogluk acınızı anlıyorum ama… Konu basit Bursa da Ağrı gibi, finansal düzenleme adı altında %100 zammı, sel tehdidi altında tatil keyfini, partisi iptaline sebep olmasına rağmen verilen burs vaadlerini değil, #BursaİçinCanlaBaşla çalışan gönül belediyeciliğini seçti” şeklindeki mesajını retweet’ledi.

‘BURSALILAR İŞİNİ BİLİR’

AK PARTİ Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise “Bay @Kilicdarogluk Bursalılar işini bilir, işi de ehline verir… Bursa AK Parti Teşkilatları olarak tek yürek, tek nefes herkese dokunduk ve çok şükür ki Bursa’yı #GönülBelediyeliği ile yeniden buluşturduk! Şimdi tüm belediye başkanlarımızla #BursaİçinCanlaBaşla çalışma vakti” mesajını paylaştı.

‘NE GEÇMEZ YARAYMIŞ KARDEŞİM’

AK PARTİ Bursa Milletvekili Refik Özen ise “Habertürk’te Kılıçdaroğlu yine Bursa yarasından bahsediyor…… Ne geçmez acıymış kardeşim….. İnsanın boş hayaller peşinde koşması ne acı…..” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam