MHP'den Mudanya Belediye Başkanı'na istifa çağrısı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 21:18
SON DAKİKA

MHP’den Mudanya Belediye Başkanı’na istifa çağrısı

MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı’dan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sert tepki geldi. Mudanya Belediye Meclisi’nde yaşanan cemevi tartışmasıyla ilgili açıklama yapan Kakancı, Başkan Türkyılmaz’ı istifaya davet etti.

reklam
MHP’den Mudanya Belediye Başkanı’na istifa çağrısı
Son Güncelleme :

10 Aralık 2019 - 15:10

reklam

Mudanya Belediye Meclisi’nin 6 Aralık 2019 tarihli oturumunda MHP Grup Sözcüsü Bülent Erden’in “cemevi” projesini gündeme getirdiğini hatırlatan Kalkancı, Başkan Türkyılmaz’ın açıklamalarıyla “muhasım lobilerin tasallutu altında” olduğunu kanıtladığını öne sürdü.

Mudanya Belediye Başkanı’nın seçim döneminde cemevi sözü vermesine karşın “Cemevi yapmak belediyenin görevi değildir” açıklaması yaptığını belirten Kalkancı, Türkyılmaz’ın milliyetçilere iftira attığını savundu.

‘FAŞİST BİR TUTUM SERGİLEDİ’

Türkyılmaz’ın Meclis’te “MHP tarafından böyle bir yazılı soru önergesi verilmesi sevindirici. Duvarlarına, kapılarına, camlarına çarpı konulan bir anlayıştan cemevine böylesine sahip çıktığınız için de teşekkür ederim” şeklinde bir açıklama yaptığını belirten Kalkancı, şunları söyledi:

“Grup Sözcümüz Sayın Bülent Erden’in cevap hakkını kullanmasına bile müsaade etmeyen, mikrofonunun sesini kısan, salonun ışıklarını karartan, daha net bir ifadeyle faşist bir tutum sergileyen Hayri efendi, utanmadan, sıkılmadan tahrik edici konuşmasını, ‘Geçmişimizde yaşadığımız bu insanları bölmek, bu insanların hassasiyetleri üzerinden kimlerin ne oyunlar çevirdiğini herkes çok iyi biliyor. Maraş olaylarını Çorum olaylarını ve Madımağı ve daha diğerlerini herkes çok iyi biliyor’ cümlesiyle devam etmiştir.”

‘OYUNUN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

Türkyılmaz’ın Türk milliyetçilerinden özür dilemesi gerektiğini kaydeden Kalkancı, Mudanya’nın ev sahipliği yaptığı mütareke ile tarihi ve manevi değeri yüksek bir ilçe olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de geçmişte Türk milleti Kürt-Türk, Alevi-Sünni ve Laik-Antilaik olmak üzere üç başlıkta bölünmeye, ayrıştırılmaya ve çatıştırılmaya çalışıldı. Tıpkı bugün de yapılmak istendiği gibi… Üstelik bu bir CIA aklı idi ve ne yazık ki bu üç başlıktaki ayrışmanın reçetesi, 1962 yılında CHP iktidarı döneminde bir CIA kuruluşu olan Barış Gönüllüleri Örgütü’ne neredeyse 10 yıl süreyle verilen sosyolojik araştırma izni sonucu elde edilmişti. Maraş, Sivas ve Çorum’da yaşanan hadiselerde biz oyunun ne olduğunu ve kimlerin de bu oyunda bilerek ve isteyerek rol aldığını çok iyi biliyoruz.”

“CHP’nin tarihini ve perde arkasındaki ‘küresel çeteyi’ dünden bugüne biz çok iyi biliyoruz ve bugünü de doğru okuyoruz” diyen Kalkancı, Türkyılmaz için figüran nitelemesi yaparak, şunları kaydetti:

“Birileri sistemli bir şekilde MHP camiasını tahrik etmek, Kürt-Türk, Alevi-Sunni ve Laik-Antilaik başlığında çatışma planlarıyla Türkiye’deki iç cepheyi çökertmek uğraşındadır. Bu oyunun farkındayız. Biz ısrarla Türk milliyetçileri olarak Türk milletinin çimentosu olmaya devam edeceğiz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya; tek bilek, tek yüreğiz. Biz Türkiye’yiz.”

‘KILDAN İNCE BİR ÇİZGİ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Alevi kardeşlerimiz müsterih olsunlar, biz yanlarındayız. Canlarımız, canımız bildiklerimiz rahat olsunlar, biz arkalarındayız. Biz muhabbet bağında birlikte açan gonca gibiyiz. Aşkla semaha açılan aynı vücudun iki eli gibiyiz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız” sözlerini hatırlatan Kalkancı, Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ı istifaya davet etti.

Kalkancı, “Başbuğ Alparslan Türkeş’in söylediği gibi, ‘Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam – mevki işgal etmek en büyük ihanettir’ diyoruz” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam