Mudanyalı hafızlar diplomalarını aldı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 12:01
SON DAKİKA

Mudanyalı hafızlar diplomalarını aldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde genç hafızlar diplomalarını aldı.

reklam
Mudanyalı hafızlar diplomalarını aldı
Son Güncelleme :

30 Ekim 2019 - 12:21

reklam

Güzelyalı Fatma Ana Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hıfzlarını tamalayan öğrenciler için ilk defa, Aydınpınar Mahallesi Havva Ana Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu kursiyerleri içinse ikinci kez diploma merasimi tertiplendi. Mudanya İmam Hatip Okulları konferans salonunda yapılan merâsime Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osnman Şahin ve Reisü’l Kurrâ Başvekili Sayın Mustafa Demirkan, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, milletvekilleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli iştirâk etti.

Sunuculuğunu Müftülük memuru Rahim Yılmaz’ın yaptığı program, İmam-ı Azam Cami İmam Hatibi Mustafa Hocaoğlu’nun Kur’ân-ı kerim tilâvetiyle başladı. Ardından hafızlığını ikmal eden 8 kız ve 11 erkek, toplam 19 genç hafız tekbirler ve salavatlar eşliğinde yerlerini aldı. Hafızların sahneye gelişleri, büyük bir coşkuyla karşılandı, kursiyer aileleri ve yakınlarına duygu dolu anlar yaşadı.

Mudanya Müftüsü E. Mehmet Soylu, Kur’an-ı kerimin iman esaslarından ve İslâm’ın temel kaynaklarından biri olduğunu belirterek, “Bu itibarla ecdadımız hafızlık müessesesine büyük önem vermişler, onlara karşı ihtirâmı şiâr edinmişler ve onları yürüyen Kur’an olarak tarif etmişler. Bizler de İslâmın temel kurumlarını ayakta tutmak, eğitim ve öğretimini yaptırmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Daha sonra genç hafızlara belge ve hediyeleri takdim edildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam