Oktay Yılmaz: Yıldırım'ın enerjisini açığa çıkaracağız | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 19:36
SON DAKİKA

Oktay Yılmaz: Yıldırım’ın enerjisini açığa çıkaracağız

Yeni yayın dönemine başlayan enBursa.com ailesi, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in ardından ikinci ziyaretini Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a yaptı. enBursa.com’a başarılar dileyen Yılmaz, Yıldırım’ın güncel konuları, projeler ve merak edilenlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

reklam
Oktay Yılmaz: Yıldırım’ın enerjisini açığa çıkaracağız
Son Güncelleme :

28 Kasım 2019 - 18:15

reklam

enBursa.com yönetici ve yazarlarını makamında ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, dijitalleşen dünyada yenilikçi medyanın önemine değinerek, enBursa ailesine başarılar diledi.

enBursa.com yazarlarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, kentsel dönüşüm konusunda mesajlar vererek, imar uygulama planları ile ilgili verilen iptal kararlarının yarattığı sıkıntıya karşı Ankara’dan talepte bulunduklarını kaydetti:

PLAN İPTALLERİNE KARŞI ANKARA’DAN ÇÖZÜM TALEBİ

“Vatandaşın mağdur olmaması için tazmin hakkı tanınmasını ancak uygulamanın tamamının iptal edilmemesini öngören yasal düzenleme talebinde bulunduk. Parsel bazlı dönüşüm sıkıntı. Ama mahalleyi bir bütün olarak karşına aldığında da bu sefer herkesi anlaştırmak zor oluyor. Vatandaşın ‘benim 3 tane 100 metrekare dairem var, aynısını isterim’ yaklaşımı aşıldı artık. Bunun böyle olmayacağını bu süreçte vatandaşlarımız da gördü. Seçim sürecinde de belirttiğim gibi herkes taşın altına elini koyacak.”

Başkan Yılmaz, belediyenin mali durumunu şu sözlerle özetledi:

‘BORÇ ÖDENEMEYECEK DURUMDA DEĞİL’

“Herkesin borcu olduğu gibi bizim de borcumuz var ama bunlar ödenemeyecek borçlar değil. 550 milyon ile devraldık, şu anda 480 civarında… Oluşturacağımız yeni kaynaklarla birlikte kısa sürede bir toparlanma sürecine gireceğiz.”

Başkan Yılmaz, heyelan nedeniyle onlarca evin mühürlendiği Mollaarap Mahallesi’nde raporun kısa sürede çıkacağını belirterek, bölgede konut izni çıkmasını beklediklerini söyledi ve şöyle devam etti:

‘MOLLAARAP’TA ÇÖZÜM YAKINDA’

“Mollaarap ile ilgili riskli alan çalışması yaptık. Bakanlık ile birlikte hareket ettik. Şu anda rapor bitti bitecek. O bölgede fore kazık çalışmalarını devam ettireceğiz. Muhtemelen orada bir konut izni çıkacak. Yoğun bir konut izni olmasını istemiyoruz. 120 binada 300 küsür hak sahibi var. Bunları koruyacak bir çalışma istiyoruz ama netice ne çıkar, hiç daire yapılmaz mı ya da kaç daireye izin çıkar önümüzdeki günlerde netleşmesini bekliyoruz. Bakanlığımızın desteği ile bu problemi çözeceğiz; biz, TOKİ, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın da desteği olacak. Bu ciddi bir finans kaynağıdır aynı zamanda. Mevlana’da 500 tane rezerv konut yapacak Bakanlık bize. Rezerv alan vererek bize o bölgedeki dönüşümü sağlamış olacağız.”

Yılmaz, Hüma Hatun evleri ile ilgili de bilgi vererek, ellerinde kalan daireleri satmadıklarını belirtti ve ekledi:

‘YUNUS EMRE BULVARI DEVAM EDECEK’

“Hüma Hatun’da elimizde kalan daireleri kentsel dönümümde kullanıyoruz. Yunus Emre Bulvarı’nın devamını açmak istiyoruz, vatandaşlarımızla trampa yaptık. Şu anda trampa yaptığımız dairelerin yıkımını yapıyoruz. Mimar Sinan Kavşağı’nı aşağıdan bağlayarak Yüksek İhtisas Kavşağı’nın da yükünü azaltmış olacağız.”

Yılmaz, Yıldırım’a otel ve AVM kazandırmak için yatırımcılarla görüştüklerini belirterek, kongre merkezi ve yeni sosyal yaşam alanı projeleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:

YILDIRIM’A YENİ YATIRIMLAR

“Bizde AVM ve otel arsası var. Mevlana’da hemen kentsel dönüşüm yaptığımız yerde var. Yatırımcılarla görüşüyoruz. Tabii piyasa şartlarının da biraz iyileşmesi lazım bazı yatırımlar için. Tabii AVM’yi biz yapacak değiliz. Yatırımcının da cazip bulması lazım ki bunlar gerçekleşsin. Görüştüğümüz sektör temsilcileri var; bir çarşının oluşturulması, alışveriş merkezlerinin oluşturulması, bir kültür merkezi düşüncemiz var metro güzergahı üzerinde.Tarihi kent yenileme alanıyla birlikte Yıldırım Beyazıt’tan tutun ta Balaban Kalesi’ne kadar olan bölgede hem yürüyüş yolları hem güzergah oluşturalım istiyoruz. Hem de buranın turizme daha fazla katkı sağlamasını hedefliyoruz. 75. Yıl’da biz büyük bir kent parkı yapıyoruz. Balaban’da bir kent parkı yapıyoruz. Barış Manço Kültür Merkezi’ni biraz daha etkin kullanmaya çalışıyoruz ki sinema kapalıydı tekrar açtık. Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’mizin büyük salonunu uyumayan kütüphane yapacağız. Bölgede öğrenci arkadaşlar, özellikle üniversiteye hazırlananlar için büyük bir ihtiyacı karşılayacak.”

Yılmaz, Cumalıkızık ile ilgili planladıkları çalışmayı da enBursa.com’a anlattı.

‘CUMALIKIZIK ÇARŞI GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULACAK’

“Cumalıkız’ı koruyalım ama Cumalıkızık’ı çarşı görünümünden çıkaracağız. Şimdi proje yaptırdım otoparkın olduğu bölgeye çarşı yaptırıyoruz. Orada herkese yetecek şekilde tezgah yapalım. Burası bir AVM değil atalarımızın mirası. Aşağıdan bakıldığında köyün tarihi silueti öne çıksın istiyoruz.”

Yıldırım’ın mevcut potansiyeline değinen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

YILDIRIM’IN ENERJİSİNİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

“Geçmiş dönemdeki başkanlarımızın tecrübelerinden, doğru yaptıkları işlerden faydalanıyoruz, yanlış varsa o yanlışta ısrar etmiyoruz. Yıldırım’da bir enerji potansiyeli var. Bu enerjiyi harekete geçirmemiz lazım. Herkesin fikrini alarak, politik kimliklerimizden uzak, şehir kimliği oluşturarak Yıldırım’ın güzelliklerini geleceğe taşıyacağız.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam