Olay Medya! Tamam mı devam mı? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 07:10
SON DAKİKA

Olay Medya! Tamam mı devam mı?

Bursa’nın köklü basın kuruluşlarından Olay Medya’nın kapatılacağı haberlerinin ardından bugün de sıcak gelişmeler yaşandı. Olay Medya’nın kurucusu, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın “Bir süre daha devam” kararı aldığı belirtiliyor.

reklam
Olay Medya! Tamam mı devam mı?
Son Güncelleme :

26 Eylül 2019 - 20:10

reklam

Gazete, televizyon, radyo, internet sitesi ve dergilerden oluşan Bursa’nın köklü yayın kuruluşu Olay Medya ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Olay Medya’nın kurucusu ve Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, geçen hafta üst düzey yöneticileriyle İstanbul’da yaptığı görüşmede, medyayı kapatma kararı aldığını açıklamıştı.

“Maaş veremeyen patron olarak anılmaktansa kapatmayı tercih ederim” dediği öne sürülen Çağlar’ın kararını hafta sonu revize ettiği, buna göre televizyon ve radyonun yayınına son verileceği, gazete ve internet sitesinin yayına devam edeceği öğrenilmişti.

ÇAĞLAR BUGÜN BURSA’DAYDI

Cavit Çağlar, bugün Bursa’ya gelerek, medya yöneticileri ve yazarlarla bir toplantı daha yaptı. Toplantıda bir yandan da tasfiye işlemlerine başlanan Olay Medya’nın geleceği masaya yatırıldı.

YENİ YAYIN KURULU

Buna göre, Olay Medya’da yeni bir yayın kurulu oluşturulacak, kadro daraltılarak, özellikle gazete ve internet sitesinin yayınına devam edilecek.

Toplantıda televizyon ve radyoyla ilgili net bir karara varılamamakla birlikte OLAY TV ve OLAY FM’in 1-2 ay daha yayın hayatına devam edebileceği öne sürüldü.

SATIŞ GÖRÜŞMELERİNE MOLA

Bu arada, Bursa’ya mal olan Olay Medya markasının yaşatılması konusunda girişimlerde bulunduğu belirtilen bazı iş adamlarının, son gelişmelerin ardından Cavit Çağlar ile yapmayı planladıkları görüşmeyi iptal ettikleri öğrenildi.

Olay Medya’da bugün yapılan toplantıda yeni kararlar alındı, ancak şirketlerin tasfiyesi için de düğmeye basıldı. Olay Medya’da çalışan yaklaşık 150 kişiye tebligat yapılarak, “yasal haklarını alma” garantisi altında iş akitleri sonlandırıldı.

Şirket tarafından çalışanlara yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimizin zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle, rekabet gücü azalmış, 15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle gazete reklamları geçen yıllara göre azalmış, iş hacmimiz azalmış ve son bir yıldır ülkemizdeki krizin daha da büyümesiyle bu sebepler ortadan kaldırılamamıştır. Tüm bunların sonucunda bazı departmanlarımızda yeni çalışma yöntemlerin uygulanması, bölümlerin daraltılması, bazı iş türlerinin kaldırılması ile ilgili çalışmaların yapılması sonucunda personel sayısının azaltılması ve giderlerin azaltılması söz konusu olmuştur. Halen sürdürdüğünüz görevimize son verilmiş ve sizin için başka pozisyon oluşturulamamıştır. İş akdiniz 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle fesh edilecektir. İş akdinizin feshi sebebiyle doğacak yasal haklarınız tarafınıza ödenecektir”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam