OLAY TV bugün kapanıyor! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 07:50
SON DAKİKA

OLAY TV bugün kapanıyor!

Bursa’nın köklü medya kuruluşlarından Olay Medya’nın televizyonu OLAY TV bugün resmen kapanıyor.

reklam
OLAY TV bugün kapanıyor!
Son Güncelleme :

31 Ekim 2019 - 16:15

reklam

Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından OLAY TV, 25 yıllık yayın hayatına bugün son veriyor.

OLAY TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, günlerdir konuşulan iddiayı doğruladı.

Öztat, televizyon ekibiyle birlikte medya binası önünde çekilen fotoğrafına, “Bazen gitmek gerekir. Nedeni niçini olmadan bir gidiş… Dönmek mi? Nasip… Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler…” notunu ekledi.

ÇALIŞANLARDAN VEDA MESAJLARI

Basın emekçileri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla yıllardır emek verdikleri OLAY TV’ye veda ett.

OLAY TV çalışanları bir yandan da internet medyasında kendileriyle ilgili haberleri okudu.

SON CANLI YAYIN 29 EKİM’DE

OLAY TV çalışanları, 29 Ekim günü yaptıkları paylaşımda da “İşler… Güçler…29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız… Belki de son canlı yayınımız…” notunu düşmüşlerdi.

25 YILDIR YAYINDAYDI

OLAY TV, 19 Aralık 1994 tarihinde eski Devlet Bakanı ve iş adamı Cavit Çağlar tarafından kuruldu. Olay gazetesi ve Olay FM’in ardından grubun üçüncü yayın organı oldu. Çağlar, Olay TV’den 2 yıl sonra da NTV’yi kurdu. Olay TV, NTV bağıyla kısa sürede güçlenen bir yayın ağına ulaştı. Bursa’nın yanısıra uydu aracılığıyla tüm Türkiye ve dünyanın büyük bölümüne yayınını ulaştırdı. Bursa için önemli bir bilgi kaynağı olurken, Türkiye genelinde de Bursa’nın medya gücünü temsil etti. TMSF, 7 Mart 2008 tarihinde OLAY Medya’ya el koydu, ancak Aralık 2010’da yeniden Çağlar grubuna iade edildi.

SON DÖNEMDE NELER OLDU?

Bundan yaklaşık 1.5 ay önce ekonomik güçlükler nedeniyle Çağlar’ın medya grubundan çekileceği, Olay Medya’yı da kapatacağı haberleri yayıldı. “Çalışanlarının maaşını ödeyemen patron olmaktansa kapatırım” dediği öğrenilen Çağlar, bir süre sonra kararını revize etti. Buna göre, 1987’de kurulan Olay gazetesinin yayınına devam etmesi, Olay TV için de gelişmelerin izlenmesi kararı alındı. Gelinen noktada OLAY TV kapanıyor, Olay gazetesi ile hem yazılı hem de dijital mecrada yayınına devam edecek.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam