Organik Balın Faydaları | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 10:43
SON DAKİKA

Organik Balın Faydaları

reklam
Organik Balın Faydaları
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2019 - 18:26

reklam

Balı organik yapan elementler bölgenin özellikleri, yakındaki tarım ürünleri ve faaliyetleri, antibiyotik veya ilaç içermemesidir. Balın tadı nasıl olmalıdır? İyi balı nasıl anlayacağımıza, nasıl tadına bakacağımıza dair soruların cevapları aslında oldukça görecelidir ve kişiden kişiye değişebilir. Her organik bal üretildiği bölgeye bağlı olarak farklı lezzetlere sahip olabilir. İyi bir bal olup olmadığını bilebilmek için, sertifikaları incelemek ve iyi analiz etmek gerekir. Peki bu orijinal balların faydaları nelerdir?

Vitamin Ve Mineral Kaynağıdır, Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendirmek de dahil olmak üzere vücudunuz için birçok faydası olan C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca kemikleri güçlendiren kalsiyum açısından da zengindir. Ayrıca dolaşım sistemi için de demir içerir. Bal, bağışıklık sistemini iyileştirir ve vücudun grip gibi enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.

Kırmızı Kan Hücrelerinin Sayısını Arttırır, Demir Eksikliğini Giderir

Balla beraber su içmek vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırır, bu da kanda daha fazla oksijen üretilmesi anlamına gelir. Yüksek seviyede oksijen vücut, bakteri ve hastalıkların performansını artırır. Ayrıca enerjinizi artırır, egzersizleri daha kolay yapmanızı sağlar ve egzersizler ruh halinizi iyileştirir.

Şekere Mükemmel Bir Alternatiftir

Bal şekerdir, ancak içeriği sabahları kahveye eklediğiniz beyaz şekerden farklıdır. Ayrıntıya girmeden kimyasal yapıyı açıklamaya çalışırsak, bal gerçek şeker içerir.

Pek Çok Tıbbi Faydası Vardır

Bal antibakteriyeldir ve dezenfektan olarak kullanılabilir. Klinik çalışmalar sırasında saf yayla balı ülserlerde ve diğer bazı yaralanmalarda faydalı olduğu bulunmuştur. Balgam ve astım tedavisinde de kullanılır.

Prebiyotik, Bağırsak Florası, Diyare

Bal, prebiyotik olarak kullanılabilir. Bu, sindirim işleminde bağırsaklara yardımcı olan ve faydalı mikroplar içeren yoğurt gibi probiyotiklerle karıştırılmamalıdır. Prebiyotikler vücudunuzdaki “sağlıklı” bakteri sayısını artırır. Bal genellikle gastrointestinal sistemin sağlığı için etkilidir. Bağırsak mikroflorasını iyileştirir, ülser ve gastritle ilgili şikayetleri azaltır ve çocuklarda ishalin önlenmesine yardımcı olur.

Cildi Yeniler

Bal dermatiti ve kepek cilt hastalıklarını hafifletir. Etkilenen bölgelerin bal ile iyileştiği görülmüştür. Saç dökülmesi de faydalı olarak kabul edilir.

Öksürük Şurubuna Alternatiftir

Bal, özellikle çocuklarda soğuk algınlığı belirtilerini hafifletir. Şırıngadaki bal ağızda bir tabaka oluşturur, böylece tahriş olmuş alanlar iyileşir ve enfeksiyonun yayılması zayıflar. Soğuk algınlığı tedavisinde çiçek balı vazgeçilmez bir araçtır.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam