Örnek okul elektrik parası vermiyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 08:35
SON DAKİKA

Örnek okul elektrik parası vermiyor

Bursa’da bir lise, kurduğu sistemle elektriğini kendi üretiyor.

reklam
Örnek okul elektrik parası vermiyor
Son Güncelleme :

14 Ekim 2019 - 10:10

reklam

Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji ve Teknolojileri Bölümü öğrenciler, okulun çatısına kurdukları güneş enerjisi panelleri ile okulun biri katının elektriğini ücretsiz hale getirdi. Bursa’da bu alanda tek olan bölümde okuyan öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla örnek projelere imza atıyor. Bu bölümde eğitim gören öğrenciler, yenilebilir enerji firmalarında iş imkanı bulabiliyor.

Yeteneklerini gösteren öğrenciler, okula kurdukları sistemle okulun daha az elektrik faturası ödemesini sağlıyor.
Bölümlerinin Bursa’da tek olduğunu ifade eden Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji ve Teknolojileri Bölümü Öğretmeni Hüseyin Şahin, “Bölümümüz 2014 yılında faaliyete geçti. Burada daha çok güneş enerjisi sistemleri üzerine öğrencilerimize eğitim vermekteyiz. Okulumuzun çatısına güneş panelleri yerleştirerek okulun bir katının enerjisini ücretsiz olarak karşılıyoruz.

Bu bölümde eğitim gören öğrenciler güneş panelinden ve rüzgar tribününden enerji üreten firmalarda iş imkanı bulabiliyor” dedi.
Öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Okul Mdürü Abdullah İnce, “Okulumuzda Bursa’da tek olan Yenilenebilir Enerji ve Teknolojileri Bölümü bulunmakta. Öğrencilerimiz yenilenebilir teknolojisini öğreniyor. Öğrencilerimiz okulumuzun çatısına kurduğu güneş paneli sistemiyle okulumuzun bir katının enerjisini ücretsiz karşılıyor. Öğrencilerimi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam