Osmangazi'de okul kantinlerine sıkı denetim | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 00:32
SON DAKİKA

Osmangazi’de okul kantinlerine sıkı denetim

Osmangazi Belediyesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

reklam
Osmangazi’de okul kantinlerine sıkı denetim
Son Güncelleme :

24 Eylül 2019 - 15:10

reklam

Yeni eğitim yılının huzur ve güven içinde geçmesi için çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki kantin, kafeterya, yemekhaneleri tek tek denetliyor. İşletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, çalışma ruhsatları, tezgahların temizliği, vergi levhası ve diğer belgeleri ayrı ayrı inceleyen ekipler, sağlıksız ürün satışına izin vermiyor. Bunun yanı sıra ürünlerin üretim ve son kullanma tarihlerini kontrol eden belediye ekipleri, okul kantinlerinde satışı yasak olan kızartma, cips, gazlı içecek gibi gıdaların satılmasına da engel oluyor. Yapılan denetimlerde kantin sahipleri, eksik görülen konularda yetkililer tarafından sözlü ve yazılı olarak uyarılıyor.

Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Dolayısıyla onların sağlığı bizler için her şeyden önemli. Ekiplerimiz, bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda okul kantinlerini sıkı bir şekilde denetleyerek, çocuklarımızın sağlığı açısından zararlı ürün satan işletmelere gerekli işlemleri yapıyor. Denetimlerde yasal mevzuat ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz. Çocuklarımızın sağlığı açısından tehlike arz eden konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam