Bursa Otosansit'te Rahat Bir Nefes Alacak | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 14:20
SON DAKİKA

Bursa Otosansit’te Rahat Bir Nefes Alacak

reklam
Bursa Otosansit’te Rahat Bir Nefes Alacak
Son Güncelleme :

15 Şubat 2018 - 18:04

reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, trafik akışının daha sağlıklı hale getirilmesi hedefiyle Otosansit Kavşağı’nda düzenleme çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Aktaş, yaklaşık 10 dakikada 900 civarında aracın geçtiği Otosansit Kavşağı’nda çalışmalar bittiğinde bölgede ulaşımın hız kazanacağını belirtti.

Aktaş, Otosansit Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı incelemede, ’nın ulaşım meselesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli yatırımlar yapıldığını, Acil Eylem Planı’nda da açıklandığı gibi 29 noktada kavşak, şerit genişletme ve yeni yol çalışmalarıyla trafiğe, yüzde 40’lara varan ciddi bir rahatlama sağlanacağını hatırlattı. Başkan Aktaş, Otosansit Kavşağı ile ilgili bilgi vererek, “Acemler, Mudanya Yolu Esentepe kavşak çalışmaları tamamlandı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Tuna Caddesi kavşak çalışmaları sürüyor. Çalışmalarımızın devam ettiği noktalardan biri de Ankara Yolu üzerinde en yoğun kavşaklardan biri olan Otosansit Kavşağı’dır” dedi.

Kavşağın hem Otosansit çıkışı, hem şehrin doğusundan şehir merkezine giden yol üzerinde oluşu hem de Yakın Doğu Çevre Yolu’nun başlangıç noktasında bulunması sebebiyle önemli olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Burada yapacağımız çalışmalarla kavşak üzerinde yer alan dönel ada kaldırılıyor. İlave şeritler ekleniyor. Sinyalizasyon süresindeki düzenlemelerle ışıklarda depolanma mesafesinin kısaltılması ve kavşakta bekleme sürelerinin azaltılması çalışmalarıyla kavşak daha verimli hale getirilecek” diye konuştu.

Otosansit Kavşağında Düğüm Çözülüyor

Aktaş, kavşak çalışmaları sırasında bölgede hem emniyetin MOBESE ile ilgili altyapısı ve hem de TELEKOM’un hatlarının bulunması sebebiyle çalışmaların daha detaylı ele alındığını söyledi. Asfaltlama çalışmalarının ise trafiği aksatmamak adına gece yapıldığını belirten Başkan Aktaş, “Çalışmalar tamamlandığında Doğu Yakın Çevre Yolu’ndan Ankara Yolu’na çıkış 2 şeritten 5 şerite, Otosansit içinden Ankara Yolu’na çıkış 2 şeritten 3 şerit kavşağa, 2 şerit sağa dönüş katılım cebi yapılacak. Ankara Yolu gidiş geliş istikametleri, 2’şer şeritten 3’er şerite çıkarılıyor” diye konuştu.
Ayrıca doğu-batı istikametinde mevcutta var olan U dönüşlerinin yeni durumda da korunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Kavşak çalışmaları bittiğinde bu bölgeye ciddi bir hız kazandıracak. Çünkü 10 dakikada yaklaşık 900 aracın geçtiği en yoğun kavşaklardan bir tanesi Otosansit” diyerek, bundan sonra da yapılacak kavşak ve yol çalışmalarıyla trafiğinin ciddi şekilde rahatlayacağının altını çizdi.(İHA)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam