Pazaryeri Bursa yolunda 5. etap çalışmaları başladı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 00:50
SON DAKİKA

Pazaryeri Bursa yolunda 5. etap çalışmaları başladı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesini Bursa’ya bağlayan yolda, Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü ekiplerince bakım ve genişletme çalışmaları yapıldı.

reklam
Pazaryeri Bursa yolunda 5. etap çalışmaları başladı
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2019 - 16:12

reklam

Karayolları ekipleri, Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyü ile Pazaryeri ilçesi arasında kalan 7 kilometrelik bölümde yol genişletme yol çevresi düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Öte yandan Pazaryeri ilçesini Bursa’ya bağlayan Ahi Dağının 5’nci etap yol çalışmaları İnegöl’e bağlı Kurşunlu mahallesi ile Güzelyurt kavşağı arasında başladı. Yaklaşık 2 kilometrelik kısımda başlayan yol yapım çalışmaları keskin virajları ortadan kaldırmak amaçlı yapıldığı ve çalışmalar tamamlandığında 2 kilometrelik kısım 1 kilometre ye kadar düşeceği bildirildi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Karayolları ile yaptığımız görüşmeler meyvesini veriyor. Ahıdağı yolu 1, 2, 3, 4. etapları eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın babası Reşit Akdoğan ve eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan’ın katkılarıyla eski belediye Başkanı Muzaffer Yalçın döneminde yapılmıştı. Beşinci etabı da bize nasip oldu. 1,2,3,4. etaplarında emeği geçenlere 5. etabına desteklerinden dolayı Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Aşık beye, Karayolları personeline müteahhit firmaya ve Reşit Akdoğan’a teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

Başkan Tekin, “Pazaryeri ilçemiz ile Bursa arasında artık yol sorunu olmayacak, yapılan çalışmalar ile birlikte bu yol toplamda 6 kilometre kısalmış olacak” dedi.

Pazaryeri Bursa arasındaki yol yapım çalışmaları Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde 2015 yılında 1′ etap Gümüşdere Köyü Bahçesultan arası olarak başlamıştı. 2016 yılında 2’nci etap Bahçesultan Köyü Bilecik il sınırı arasını, 2017 yılında 3’üncü etap Bilecik il sınırı Güzelyurt Köyü yol ayrımı arası, 2018 yılında 4’üncü etap Güzelyurt Köyü yakınları olarak yapılmıştı. Yapımına başlanan 5’nci etap ile Pazaryeri Bursa yolu tamamlanmış olacak.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam