Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte Bursa Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 14:06
SON DAKİKA

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yeni rektörü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Uludağ Üniversitesi dahil 9 üniversiteye rektör atadı. Atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

reklam
Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yeni rektörü
Son Güncelleme :

07 Haziran 2019 - 20:49

reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sedat Murat, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.

Gazete’de yer alan diğer atama kararları ile Biruni Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adnan Yüksel’in, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güven Sak’ın ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Paç’ın ataması gerçekleştirildi.

Söz konusu atamalar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

ahmet-saim-kilavuz.jpg

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz kimdir?

Kelam ve akaid araştırmacısı. 5 Ağustos 1954, Bozdoğan / Aydın doğumlu. İlkokulu Bozdoğan’da, İmam Hatip Lisesini Ankara ve Denizli’de tamamladı (1971). Çalışma hayatına Bornova Müftülük Murakıbı olarak 1972 yılında başladı. İzmir Yüksek İslâm Enstitüsünü (1975) bitirdikten sonra İzmir İmam Hatip Lisesinde öğretmen olarak görev aldı. 1977 yılında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsüne kelam ve İslâm düşüncesi asistanı olarak atandı. İslâm Enstitüsünün İlâhiyat Fakültesine dönüşmesinden sonra, çalışmalarını kelam öğretim görevlisi olarak sürdürdü. 1983’te “İman ve Küfür Arasındaki Sınır” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 1984 yılında aynı anabilim dalında yardımcı doçentliğe atandı. 1989’da doçent, 1995’te profesör oldu. Çeşitli dönemlerde bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idarî görevler üstlendi. Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı olarak da görev yaptı.

Makalelerini 1987’den itibaren UÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi ile ortak kitaplarda yayımladı. İslâm’da İnanç İbadet ve Günlük Yaşayış Ansiklopedisi ve TDV İslâm Ansiklopedisinde çeşitli maddeler yazdı.

Eserleri

Ebu Seleme es-Semerkandî ve Akaid Risâlesi (1989), Anahatlarıyla İslâm Akaidi ve Kelâma Giriş (1993), İman-Küfür Sınırı (1994), İslâm İnancında Cin (1984), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Kaynak Kitap (H. Algül, O. Çetin, A. Köten ile, 1995), Üniversite ve Köy Gençliğinin İnanç Problemleri Üzerine Alan Araştırması – Bursa Çevresi (Tevfik Yücedoğru ile, 1998), 99 Soruda İslâm Akaidi (1998).

Ayrıca Kelâm (1998) ve Akaid (1998) adlı iki ders kitabı vardır. 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam