Sahte Peygamber Bursa'ya gömülecek | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 08:50
SON DAKİKA

Sahte Peygamber Bursa’ya gömülecek

Amerika’nın Virginia Eyaleti Norfolk kentinde 5 gün önce hayatını kaybeden sahte Peygamber İskender Evrenosoğlu’nun Bursa’da Pınarbaşı Mezarlığı’nda gömülecek.

reklam
Sahte Peygamber Bursa’ya  gömülecek
Son Güncelleme :

27 Kasım 2019 - 10:30

reklam

1933 yılında Bursa’nın İznik İlçesinde doğan doğan ve 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan sahte Peygamber İskender Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve “Risalet Nurları” isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanındı.

90’lı yıllarda Amerikaya yerleşen sahte peygamber, vakıf kurarak, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de faaliyetlerine devam etti.

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı. Evrenosoğlu’nun Bursa’da toprağa verileceği öğrenildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam