Tarihi Hanlar Bölgesi'nde dönüşüme esnaf nasıl bakıyor? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 02:06
SON DAKİKA

Tarihi Hanlar Bölgesi’nde dönüşüme esnaf nasıl bakıyor?

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin çevresinin açılması ve tarihi aksın ortaya çıkarılmasını öngören bir proje hazırladı. Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğini de aldığı belirtildi. Peki , Pirinç Han’dan İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı’na, Ulucami çevresinden Kapalıçarşı’ya kadar bölge esnafı projeye nasıl bakıyor? enBursa.com’un ‘Kırmızı Mikrofon’u bu kez Bursa’nın tarihi aksındaydı.

reklam
Tarihi Hanlar Bölgesi’nde dönüşüme esnaf nasıl bakıyor?
Son Güncelleme :

10 Aralık 2019 - 14:25

reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa ziyaretinde Ulucami ve etrafındaki Tarihi Hanlar Bölgesi’nde silueti bozan yapılara ilişkin kamulaştırma sürecini başlatacaklarını ifade ederek, etaplar halinde 430 bin metrekarelik alanı yenileyip tarihi aksı ortaya çıkaracaklarını söylemişti.

Kurum, İpek Han’ın içindeki iyileştirmeler, Ertuğrulbey Meydan Projesi, Koza Han iç avlu düzenlemesi, cephe sağlıklaştırma, aydınlatma projeleri ve kaldırımlarıyla 150 milyon liralık bir maliyet ön gördüklerini açıklamıştı.

İlk etapta hangi binaların yıkılacağı merak edilirken bölgede imar uygulamalarının durdurulmasını içeren karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle çıktı.

Peki, projenin ne zaman bitirilmesi planlanıyor?

Toplam maliyet ne kadadar olacak ve ciddi borç yüküne sahip olan Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumunu nasıl etkileyecek?

Bölge esnafı projeye nasıl bakıyor?

‘Kırmızı Mikrofon’a konuşan bölge sakinleri genel anlamda turizm potansiyelinin arttırılmasına sıcak baksa da geçmişte esnafa ciddi mağduriyetler yaşatan Cumhuriyet Caddesi ve hala yılan hikayesine dönen T2 Tramvay Hattı çalışmaları gibi örneklerden gözü korkanlar da var.

İşte esnafın tarihi dönüşüme bakışı…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam