TBMM Başkanı Mustafa Şentop Bursa'da | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 11:50
SON DAKİKA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Bursa’da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, bugün Bursa’da…

reklam
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Bursa’da
Son Güncelleme :

06 Aralık 2019 - 12:10

reklam

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere bugün Bursa’da.

Şentop’un Bursa ziyareti Orhangazi’den başladı.

Bursa eski milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın tarafından kurulan Bahçeşehir Koleji Orhangazi Kampusu’nun açılış törenine katılan Şentop, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘EĞİTİM GÖZARDI EDİLEMEZ’

“Eğitim hayatı mecburi eğitimin yaygınlaşması ile beraber toplumlarda gözardi edilemeyecek bir duruma geldi. Bahçeşehir yaygın ve seçkin eğitim kurumlarımızda biri. Bu eğitim kurumunun hayırlı olmasını diliyor öncülük eden Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın’a teşekkür ediyorum.

‘BURSA’DA 400’DEN FAZLA ÖZEL OKUL VAR’

Bugün büyük meselelerinden biri hala eğitim. Eğitim bütçesi konusunda 2002’den sonra ilk sıraya çıkardık. Önümüzdeki yıl bütçesinde de 176 milyar ayırdık. Bizim en büyük destekçilerimiz hayırseverler. 143 ülke nüfusundan fazla öğrencimiz var. Doğu Akdeniz’de bize kafa tutan Kıbrıs Rum Kesimi nüfusundan fazla özel okul öğrencimiz var. Bursa’da 400’den fazla özel okul var. Bursa Türkiye ortalamasının üzerinde eğitime önem veren bir ilimiz. Bursa’da eğitimci müteşebbis sayısının fazla olmasından memnunuz. İmkanı olanın eğitime yatırım yapmasını istiyoruz.

‘EĞİTİMİ DEMOKRATİKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR’

Unumuz yağımiz şekerimiz var. Helva için nitelikli eğitime ihtiyacımız var. Herkese aynı değil de niteliğine, kabiliyetine göre eğitim vermek gerekiyor. Eğitimi biraz daha demokratikleşmemiz gerekiyor. En büyük hatalarımızdan biri okulları çeşitlendirmemizdi. Çok sayıda öğrenci kabiliyeti olmayan bölümlere yonlenmek zorunda kaldı. Son yıllarda bu konuda önemli adımlar attık.”

Orhangazi’den İnegöl’e geçecek olan Şentop, Yusuf Şahin Camiinin ibadete açılışına katılacak.

Öğleden sonra Bursa Valiliğini ziyaret edecek olan Şentop, Kapalıçarşı esnafıyla buluşacak ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek.

Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesini de gezecek olan Şentop, akşam da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katılacak.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam