Trafik cinayetleri son bulsun! Begüm için adalet… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 14:30
SON DAKİKA

Trafik cinayetleri son bulsun! Begüm için adalet…

İstanbul’da cinayet gibi bir kazaya kurban giden Bursalı Begüm Kartal’ın ailesi, 4 Kasım’da başlayacak yargılama öncesi önemli bir kampanya başlatıyor: “#BegünİçinAdalet”

reklam
Trafik cinayetleri son bulsun! Begüm için adalet…
Son Güncelleme :

30 Ekim 2019 - 17:12

reklam

İstanbul Küçükçekmece’de 21 Temmuz Pazar akşamı meydana gelen kazada, makas atarak ilerlediği iddia edilen iki otomobil, önce çarpıştı, ardından otobüs durağında bekleyenlerin arasında daldı. Feci kazada 8 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Begüm Kartal, yaşam mücadelesini 1 gün sonra kaybetti.

Hayatının baharında trafik magandalarının kurbanı olan Begüm Kartal, Bursa’da toprağa verilirken, 4 cana da umut oldu. Begüm’ün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organ bağışı kararı alan baba Haluk ve anne Melek Kartal, şimdi de büyük bir hukuk mücadelesine girişti.

Yasal sınırıın 3 katı alkollü olduğu ve kazayı aşırı hız yüzünden yaptığı belirlenen Fatih Sezer’in yargılanmasına 4 Kasım’da başlanacak.

Yargılama öncesi sosyal medya üzerinden 1 Kasım itibariyle “#BegünİçinAdalet” kampanyası başlatmaya hazırlanan Kartal ailesi, trafik kazalarına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Begüm Kartal’ın ailesi ve sevenleri imzasıyla yapılan kampanya duyurusunda şöyle denildi:

“Acımızı dindirmese bile adaletin yerini bularak bu olaya sebebiyet veren kişinin en ağır cezayı almasının buna benzer trafik cinayetlerini engelleyip başka masum insanların hayatlarını kaybetmemesi için caydırıcı ve önleyici olacağına inanıyoruz.”

Kampanya henüz resmen başlamadan bile destek görmeye başladı. Hürriyet gazetesi Yazarı Ayşe Arman, konuyu “Trafik kazası değil trafik cinayeti” başlığıyla bugünkü köşesine taşıdı. Arman, “Hepimiz İçin Adalet” başlığı altında şunları yazdı:

“… Ailesi #BegümiçinAdalet adıyla, bir hareket başlatmak istiyor. Tüm kalbimle destekliyorum. Hepimizden adaletin yerini bulması için bu konuda duyarlı olmamızı, susmamamızı, Begüm’ün başına gelenleri bu hashtag’le paylaşmamızı istiyorlar. Ben varım. Elimden geleni de yaparım. Bu arada Begüm’ün ağır ceza mahkemesindeki davası, 4 Kasım’da saat 10.00’da görülecek, bilginiz olsun.

Ailesi, Begüm Kartal’ın vefatının hemen ardından, kendisinin de isteyeceğini düşünerek organlarını bağışladı.

Begüm, bu beklenmedik gidişiyle 4 kişiye birden hayat vermiş oldu.

Ailesinin tek tesellisi bu!

Bu arada, tesadüfe bakın ki davanın görüleceği hafta, “Organ Bağışı Haftası”na denk geliyor. Çok az insan 4 kişinin hayatını kurtarabilir. Begüm bunu başardı. Kartal ailesine baş sağlığı diliyorum. Ve adaletin yerine bulması için birlik olalım ve sesimizi duyuralım diyorum.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam