Uber, Türkiye'deki en büyük rakibini satın aldı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 11:46
SON DAKİKA

Uber, Türkiye’deki en büyük rakibini satın aldı

ABD merkezli Uber firması, en büyük rakipleri arasında yer alan BAE merkezli Careem firmasını 3,1 milyar dolara satın almayı kabul etti. Orta Doğu’nun teknoloji sektöründeki en büyük anlaşması olarak kayda geçen sözleşmenin 1,4 milyar doları peşin, 1,7 milyar doları ise Careem’in stoklarının Uber’e aktarılmasıyla gerçekleşecek.

reklam
Uber, Türkiye’deki en büyük rakibini satın aldı
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2019 - 2:49

reklam

ABD merkezli firması, en büyük rakiplerinden olan ve merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Careem firmasını satın almayı kabul etti.

Toplamda 3,1 milyar dolara imzalanacak olan anlaşma, Orta Doğu’nun en büyük teknoloji satın alımı olarak gerçekleşecek.

, merkezi Dubai’de bulunan Careem’in bağımsız olarak yönetilmeye devam edeceğini belirten anlaşmaya göre, Careem’in BAE, Suudi Arabistan Krallığı, Pakistan, Ürdün ve Mısır’daki bütün taşımacılık, transfer ve ödeme şirketlerini satın alacağı ifade edildi.

Toplamda 3,1 milyar dolara imzalanacak olan anlaşmanın 1,4 milyar doları nakit olarak, 1,7 milyar doları ise Careem’e ait stokların ’e aktarılmasıyla sağlanacak.

Orta Doğu’da teknoloji sektöründe yaşanan en büyük satın alımı, Amazon’un 2017 yılında 580 milyon dolara Souq’u almasıyla gerçekleşmişti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam