Uludağ'ın gizli güzelliği: Softaboğan Şelalesi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 14:53
SON DAKİKA

Uludağ’ın gizli güzelliği: Softaboğan Şelalesi

Çobanka­ya kamp alanı karşısındaki Sultan Selim senaberliği (çamlığı) olarak da bilinen bölgenin kuzeyinde kalan şelaleye akan derede çok sayıda doğal havuz bulunur.

reklam
Uludağ’ın gizli güzelliği: Softaboğan Şelalesi
Son Güncelleme :

14 Şubat 2019 - 21:04

reklam

Softaboğan şelalesi parkurunun girişi, Çobankaya kamp alanından asfalt yola çıkıp sola, Bakacak istikametine doğru yüründüğünde yaklaşık 500 m. mesafede Orman müdahale araçlarının kullandığı toprak yoldur.

Bodur Ardıç’lar arasından alçalarak çam ormanına doğru ilerleyen patika 850 m. Sonra Kırkpınar dereye iner.

Patikanın sağındaki çeşmenin bulunduğu noktadan kuzeye uzanan geniş alan ise Sultan Selim Senaberliği olarak bilinir.

Derenin her iki yakasında da bulunan patikalar takip edildiğinde yaklaşık 1.5 kilometre sonra Softaboğan şelalesine varılır.

Softaboğan şelalesi adının, Yavuz Sultan Selim’in taht mücadelesi yaptığı kardeşi Şehzade Ahmet’in beş nefer biraderzadesini bir av sırasında burada boğdurmasını nedeniyle verildiğinden Solakzade tarihinde bahsedilir.

Sultan Selim Senaberliği olarak bilinen sahanın adı da bu hadiseden kalmadır. Çam ağaçları nedeniyle kuytu bir bölge halindeki Softaboğan şelalesi 1950 yıllarından günümüze yaz aylarında doğa yürüyüşçülerinin yoğun ilgisini çeker.

Kaynak: bursayikesfet.com

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam