Valilikten kayıp dağcılar hakkında açıklama | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 07:41
SON DAKİKA

Valilikten kayıp dağcılar hakkında açıklama

Bursa Valiliği, Uludağ’da kaybolan iki dağcı hakkında açıklama yayımladı.

reklam
Valilikten kayıp dağcılar hakkında açıklama
Son Güncelleme :

11 Aralık 2019 - 19:20

reklam

Valilikte tarafından yapılan açıklamada, “01.12.2019 tarihinde Uludağ’da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki dağcı için başlatılan arama çalışmaları ile ilgili olarak;

11.12.2019 tarihinde kayıp olan iki dağcıyı arama faaliyetleri, kayıp dağcılardan Efe SARP’a ait montun Kürekli Deresi bölgesinde bulunması nedeniyle insansız hava araçları (Drone) ile bu alan esas alınarak sürdürülmektedir.

Dün bulunmuş olan tırmanış batonuna yaklaşık 10 metre uzaklıkta suyun üst kısmında farklı bir baton bulunmuştur. Çevresinde detaylı arama yapılmış olup, bir iz ve bulguya rastlanmamıştır.

Arama çalışmalarına (1) JİKU (Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı), (2) helikopter, (4) Jandarma Asayiş Timi, (1) JÖH Timi, (16) JAK personeli, (20) AFAD personeli ve (32) Sivil Arama ve Kurtarma ekibi olmak üzere toplam (143) kurtarma personeli katılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam