Vodafoneʹdan ʹHotspotʹ açıklaması | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 01:34
SON DAKİKA

Vodafoneʹdan ʹHotspotʹ açıklaması

Yurt dışındaki bazı operatörlerin mobil veri paylaşımından (hotspot) ücret alma yöntemini Türkiyeʹde de Turkcellʹin uygulayacağı öğrenilmişti. Diğer operatörlerin de hotspot kullanımı için ücret talep edip etmeyeceği merak edilirken Vodafoneʹden konuya ilişkin açıklama geldi.

reklam
Vodafoneʹdan ʹHotspotʹ açıklaması
Son Güncelleme :

15 Mart 2019 - 5:51

reklam

Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmediği açıklamasında bulundu.

Vodafone açıklamasında, ʹTürkiyeʹnin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyorʹ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Vodafone kullanıcılarının herhangi bir ek ödeme yapmaksızın hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan ʹkişisel erişim noktasıʹ özelliğini kullanmaya devam ettiği bildirildi.

Turkcell ücret alacak

Turkcell tarafından uygulanacağı açıklanan sistemde kullanıcılar belli bir dataya kadar internet paylaşımı için ücret ödemezken bu rakamı aşanlar ayda 9 TL ödemek zorunda kalacak.Turkcell tarafından abonelere gönderilen bir mesajla ortaya çıkan durumla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da ilk gelen bilgilere göre bu yönde bir çalışma olacak.

Gönderilen mesajda aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

“15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.”Turkcell belli bir dataya kadar Hotspot yani mobil internet paketini paylaşmadan ücret almayacak. Bu rakam kesin olmamakla beraber 2 GB civarında olacak. Bu rakam geçildiğinde ise ücretlendirme yapılacak.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam