Yalçınbayır: Türkiye'nin demokratik tövbeye ihtiyacı var | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 05:17
SON DAKİKA

Yalçınbayır: Türkiye’nin demokratik tövbeye ihtiyacı var

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir dönem genel başkanlığını yaptığı partiden istifa etmesi, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın parti kurma hazırlığı içinde olması, Bursa’da da siyaset kulislerini hareketlendirdi. Yeni partilerin Bursa teşkilatlarını kime emanet edeceği sorusu yanıt ararken, AK PARTİ’nin kurucuları arasında yer alan eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’dan çarpıcı açıklamalar geldi.

reklam
Yalçınbayır: Türkiye’nin demokratik tövbeye ihtiyacı var
Son Güncelleme :

14 Eylül 2019 - 18:10

reklam

AK PARTİ’nin kuruluş çalışmalarında yer alan, hatta parti tüzüğünün yazılmasına önemli katkı sunan Ertuğrul Yalçınbayır, Abdullah Gül başbakanlığındaki ilk AK PARTİ hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak yer aldı.

Irak tezkeresi ve sonrasındaki süreçte AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ters düşen Yalçınbayır’ın birlikte siyaset yaptığı Abdullah Gül’ün de içinde olması beklenen yeni partiye katılıp katılmayacağı merak konusu.

Yalçınbayır, Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

‘DEMOKRATİK TÖVBEYE İHTİYAÇ VAR’

“Bana teklif yaparlarsa sürpriz olur. Türkiye’de konuşulan ve yerine getirilmeyeceği halde verilen sözler çok fazla. Türkiye’nin siyasi arınmayı ve demokratik tövbeye ihtiyacı var.”

‘NE MUHABBET NE MUHALEFET’

“Konuşulan isimlerin hiçbiriyle de, kurulacak partilerle de ilgim yok. Artık o parti, bu parti peşinde değilim. Ne muhabbet, ne de muhalefet… Benim aradığım adalet.”

‘EYLÜL DEMOKRASİ VE BARIŞ AYI’

“Şu anda önümde Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen dünya günleri listesi var. Tam 155 özel gün ilan edilen liste üzerinde çalışıyorum. 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü, 21 Eylül ise Dünya Barış Günü. Bu ay, yani eylül demokrasi ve barış ayı. Her türlü bilgiye ve belgeye ulaşım ayı.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam