Yaşam Kültürü Müzesi'ne rekor bağış | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 14:57
SON DAKİKA

Yaşam Kültürü Müzesi’ne rekor bağış

Geçtiğimiz yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belleğine armağan edilen Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi, müze dostlarının bağışlarıyla zenginleşiyor.

reklam
Yaşam Kültürü Müzesi’ne rekor bağış
Son Güncelleme :

14 Şubat 2019 - 2:47

reklam

Bursa’da Kültürü Müzesi,  müze severlerden yoğun ilgi görüyor.  Ziyaretçilerini yıllar öncesinde nostaljik bir yolculuğa çıkaran ve kent kültürünün gelecek nesillere aktarıldığı müze,  asırlık mimarisi ile de dikkat çekiyor.

19. yüzyıl geleneksel Türk Mimarisinin güzel bir örneği olan Hasan Eşref Efendi Konağı’nda projelendirilen müze,  ilk yılda 12 bin ziyaretçi sayısına ulaştı.

Nostaljik eşyalarla dolu tarihi binada ‘yaşayan müze’ kavramına uygun projelendirilen Bursa’da Kültürü Müzesi,  kent insanının gelenek ve göreneklerinden kesitler sunuyor.

Bursa müzesine sahip çıktı

Tarihi atmosferi, asırlık mimarisi ve adeta Bursa’nın geçmişine uzanan hikâyeleri ile Bursa’da Kültürü Müzesi,  müze dostlarının bağış ve önerileriyle her geçen gün daha da zenginleşiyor.  Müzeye kurulduğu günden buyana teşhir edilmek üzere, içinde tarihi eşya ve objelerin bulunduğu yüzlerce bağış yapıldı.  Eski Bursa evlerinin vazgeçilmez nostaljik eşyaları, ‘saten yorganlar,  sofa mangalları, hamam takımları,  yüzlerce yıllık dikiş makineleri ve el emeği göz nuru 408 parçadan oluşan 40 yama, müzeye bağışlanan objelerden sadece bir kaçı… Müze çalışanları tarafından değerlendirmeye alınan tarihi eşyalar, müze konseptine uygun şekilde teşhir ediliyor.

Masal geceleri, renkli atölyeler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı, Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi birbirinden renkli etkinliklere ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor.  Masalcı nine çocukların hayal dünyasını renklendirirken yetişkinlere yönelik düzenlenen masal geceleri de ilgi görüyor. Etamin atölyesi, geleneksek turşu yapımı, drama ile geçmişe yolculuk etkinliklerinin düzenlendiği müzede unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları da canlandırılıyor. Yaşam Kültürü Müzesi’ndeki etkinliklere, atölye çalışmalarına katılmak ve müzeye bağışta bulunmak isteyenler www.bursamuze.com web adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam