Yüksel Baysal enBursa.com'da | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 08:25
SON DAKİKA

Yüksel Baysal enBursa.com’da

Yeni yayın dönemine görkemli bir tanıtım toplantısıyla başlayan enBursa.com, kadrosuna güçlü bir isim daha kattı. Bursa basınının en özgür kalemi Yüksel Baysal, yazılarıyla artık enBursa.com’da…

reklam
Yüksel Baysal enBursa.com’da
Son Güncelleme :

17 Kasım 2019 - 17:10

reklam

Bursa basınında internet gazeteciliğine yeni bir soluk getiren enBursa.com, geleceğe doğru sağlam adımlar atıyor.

Dinamizm ve deneyimi, dijital mecrada buluşturan enBursa.com, güçlü kadrosuna deneyimli bir kalem daha ekledi.

Bursa basınının en özgür kalemi Yüksel Baysal da artık enBursa.com’da…

Siyasetten ekonomiye, kültürden sanata uzanan geniş bir yelpazede kaleme aldığı yazılarla her zaman Bursa’nın nabzını tutan isimlerden biri olan Baysal, yazılarına yakında başlıyor.

YÜKSEL BAYSAL KİMDİR?

1962 yılında Rize’nin İkizdere ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimi Rize’de tamamladı. 12 Eylül’ün hışmına uğradı. 86 günlük gözaltıdan sonra “Pardon” denilerek, salıverildi. Erzincan Sıkıyönetim Mahkemesi’nde görülen davada da beraat etti. 1982 yılında SBF Basın Yayın Yüksek Okulu’na girdi. Adı sonradan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi olan okuldan 1988 yılında mezun oldu. Ankara’da bir süre gazetecilik yaptıktan sonra Bursa’da çalışmaya başladı. Bursa Hakimiyet, AS TV, Olay Gazetesi, Olay TV’de çalıştı; hem yazarlık, hem televizyon programları yaptı. 2001 yılında Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır’ın danışmanlığı görevine başladı. Yalçınbayır Başbakan Yardımcısı olunca Başbakanlık Basın Müşaviri görevine getirildi. Ankara’da geçirdiği trafik kazasında yaşama adeta kıl payı tutundu ve 2005 yılında görevinden istifa ederek Bursa’ya döndü. Demokrat Bakış adlı aylık dergiyi çıkardı. Sırasıyla Kent, Meydan ve Yeni Dönem gazelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Kurucusu olduğu Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin üst yönetim kurulu üyeliğini, 1993-95 ve 2013-15 yıllarında iki dönem Bursa Şubesi başkanlığı yaptı. Bir dönem Rizeliler Derneği Başkanlığında bulundu. Her siyasal düşünceden insanların ayda bir toplanarak, görüş alışverişinde bulunduğu Demokrasi ve Uzlaşma Grubunu kurdu.

Deren ve Deniz adını verdiği biri kız, öteki erkek iki çocuğu, bir de Karen adlı torunu var.

“Ezber Bozan Yazılar” adlı bir kitabı bulunuyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam