Yunuseli Havalanı arazisi nasıl değerlendirilecek? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 17:07
SON DAKİKA

Yunuseli Havalanı arazisi nasıl değerlendirilecek?

Bursa’nın göbeğindeki Yunuseli Havaalanı, yaklaşık 2 yıldır atıl durumda… Bin 400 dönümlük arazinin nasıl değerlendirileceği hala netlik kazanmadı. Peki, başta bölge halkı olmak üzere Bursalılar bu konuda ne düşünüyor?

reklam
Yunuseli Havalanı arazisi nasıl değerlendirilecek?
Son Güncelleme :

22 Kasım 2019 - 11:25

reklam

Yenişehir Havalimanı’nın açılmasıyla 2001 yılında kapatıldıktan sonra uzun süre atıl kalan Yunuseli Havaalanı, 1 Şubat 2017 tarihinde, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından küçük uçakların iniş kalkış yapması amacıyla yeniden hizmete açılmış, ancak Altepe’nin istifasından sonra 2 Kasım 2017 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş tarafından zarar ettiği gerekçesiyle proje iptal edilmişti.

BURULAŞ’ın hava taşımacılığına son vermesiyle Bursa’da Yunuseli Havaalanı arazisinin nasıl değerlendirileceği tartışılmaya başlandı. Bu konuda tüm gözlerin çevrildiği Başkan Aktaş’tan farklı zamanlarda “Uçuş okulu” , “Düşük yoğunluklu uydu kent” ve “Orada konut da havaalanı da olmaz, farklı bir düşüncemiz var” gibi öneri ve açıklamalar geldi.

Peki bin 400 dönümlük arazi nasıl değerlendirilecek? En önemlisi başta bölge halkı olmak üzere Bursalılar ne istiyor?

İşte uzun süredir kent gündemini meşgul eden konuda Bursalıların önerileri…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam